Adrian Wiener: „Definirea restrictivă a cuvântului „familie” este o temă falsă”

De Simion Todoca
26Comentarii
Adrian Wiener: „Definirea restrictivă a cuvântului „familie” este o temă falsă”
Senatorul Adrian Wiener explică, într-un Comunicat, motivul pentru care se opune modificării art. 48 din Constituție, prin referendum. Totodată, domnia-sa precizează că aceasta este și poziția USR Arad.

„Votul Biroului Național al USR este despre libertate și toleranță nu despre orientare sexuală. Despre drepturi fundamentale versus manipulare și politicianism nu despre intimități și spațiu privat. Poziționarea Uniunii Salvați România este împotriva ipocriziei și populismului nu împotriva valorilor creștine. Recursul la fobii, manipularea în scop politicianist a unor teme fără temei real în societatea românească, în timp ce ignori realitatea imediată, palpabilă a corupției, imposturii, sărăciei este o jignire frontală adusă însăși conceptului de moralitate în sine”.

Temă falsă

„În primul rând tema propusă pentru referendum – definirea restrictivă a cuvântului „familie” este o temă falsă. În Codul Civil al României căsătoria este clar definită ca fiind „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. O supra-reglementare nu face decăt să creeze un precedent care trasează linii, împarte abrupt și artificial societatea, pune etichete și divizează, generează ură și discriminare.

Menirea referendumului este să permită legitimarea prin valori creștine a unor oameni care de 27 de ani nu au făcut nimic pentru români și familia românească. În continuare avem cel mai mare număr de copii abandonați și instituționalizați din Europa. Avem cea mai slabă protecție oferită victimelor violenței domestice, care e o realitate cruntă în România, suntem poporul cu cei mai mulți emigranți economic din Europa – milioane de familii despărțite din cauza sărăciei din țara lor. Acest referendum dă posibilitatea celor responsabili să pozeze ca falși campioni ai familiei tradiționale, gardieni ai valorilor creștine, embleme ale moralității și creatori ai axiologiei colective a poporului”.

Onestitate, transparență

„În țara cu cea mai coruptă și iresponsabilă clasă politică din Europa să strigi, ca om politic, că aperi substanța acestui popor de decadență este de-a dreptul indecent. Nu poți, ca a doua zi după ce ai făcut scut împotriva cererii legitime de urmărire penală a DNA pentru un om bănuit că a prejudiciat statul român cu 67 de milioane de euro, să te legitimezi prin valori creștine. După ce cauționezi furtul și relativizezi infracțiunea prin decizii politice complice nu poți să clamezi moralitatea. Cea mai înaltă formă de respect a politicianului față de români și familiile din România este onestitatea, decența și transparența.De aceea eu, Adrian Wiener, senator de Arad, voi vota împotriva modificării art. 48 din Constituția României”. Declară Wiener.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor