Adrian Wiener: încălcarea regulii devine regulă a administraţiei PSD

De Simion Todoca
16Comentarii
Adrian Wiener: încălcarea regulii devine regulă a administraţiei PSD
© Adrian Wiener Foto: JA
Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, declară că de la începutul mandatului PSD aplică practici nedemocratice, care nu pot avea alt efect decât şubrezirea statului de drept.

Desconsiderarea regulilor de către PSD reiese din modalitatea în care a fost emisă legea de abilitare a Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Presat de promisiunile electorale şi de necesitatea de a le pune în practică până la 1 februarie, Liviu Dragnea încalcă Constituţia.

În speţă, creşterea pragului de compensare a medicamentelor, precum şi eliminarea CASS la pensii, necesită schimbarea Legii Sănătăţii nr. 95/2006, lege organică, a cărei modificare prin ordonanţă de guvern este interzisă explicit de către articolul 115 din Constituția României. În comisia de avizare, senatorul arădean a ridicat această problemă, iar ministrul Sănătăţii a răspuns nonşalant că un astfel de comportament este acceptabil şi că au mai existat precedente. Parlamentarul USR a fost singurul care a votat împotriva avizului dat legii de abilitare. În continuare, legea a fost atacată de USR la Curtea Constituţională.

PSD face din astfel de acţiuni o regulă. Imediat după constituirea actualului Parlament, domnul Dragnea a convocat deputaţii pentru a vota rapid peste 200 de acte legislative, fără respectarea termenului regulamentar de 24 de ore, ceea ce a făcut imposibil votul în cunoştinţă de cauză. În acelaşi registru, convocarea plenului de la începutul acestei săptămâni de vacanţă parlamentară, cu 50 de minute înaintea şedinţei, a condus la un vot de 35 de parlamentari dintr-un total de peste 300.

„În condiţiile meteo actuale, pe vreme de cod roşu şi portocaliu, convocarea domnului Dragnea este complet împotriva regulilor de bun simţ! Procesul legislativ a ajuns să se desfăşoare într-o lipsă totală de reprezentare a cetăţenilor, demonstrând intenţia PSD de a conduce arbitrar şi netransparent. Atitudinea parlamentarilor PSD este înspăimântătoare pentru că asta arată că sunt dispuşi să facă orice fără niciun fel de control democratic. Paradoxal, îşi motivează comportamentul abuziv faţă de lege prin votul popular, însă oamenii care i-au votat nu i-au mandatat să încalce Constituţia!”, declară Adrian Wiener.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor