Agenţiile sar „la gâtul” Autorităţii pentru Turism

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
Agenţiile sar „la gâtul” Autorităţii pentru Turism
Operatorii din turism îi arată cu degetul pe cei de la autoritatea naţională, acuzându-i că au amestecat agenţiile între ele.

Reprezentanţii agenţiilor de turism din partea de vest a ţării, inclusiv din Arad, au reacţionat la acuzele lansate de Autoritatea Naţională pentru Turism care a anunţat că 11 agenţii din judeţul nostru funcţionează fără licenţă, după ce aceasta le-ar fi fost retrasă din cauza lipsei asigurărilor de insolvenţă. Anca Monica Gubernu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, regiunea Vest, a ţinut să facă unele precizări referitoare la listele publicate de ANT. „Comunicarea defectoasă a ANT a lăsat să se înţeleagă în mod greşit că tuturor agenţiilor publicate pe o listă comună li s-ar fi retras licenţa în vederea radierii din oficiu a licenţelor ca urmare a neprezentării asigurării de insolvenţă a agenţiei, care este obligatorie pentru funcţionarea unei agenţii. În realitate, lista prezintă, amestecat, agenţiile care nu au transmis la ANT copie a asigurării de insolvenţă sau efectiv nu deţin asigurarea în caz de insolvenţă şi, ca urmare, li s-a retras licenţa în vederea radierii din oficiu, pe de o parte, şi agenţiile care au fost închise în mod natural sau pur şi simplu doar şi-au schimbat sediul sau şi-au reorganizat activitatea, acestea fiind radiate la solicitarea agenţiei, pe de altă parte”, spune Gubernu. Imediat ce au văzut că agenţiile sunt amestecate unele cu altele, cele care nu respectă legea cu cele care o respectă, reprezentanţii operatorilor din turism au reacţionat şi au cerut clarificări de urgenţă de la ANT. „Prinşi cu uşa la colţ”, cei de la Autoritatea Naţională pentru Turism au refăcut liste peste liste, iar dintr-o singură listă, dintr-o „ciorbă cu de toate”, au fost întocmite trei liste separate: una cu agenţiile de turism licenţiate, una cu agenţiile a căror licenţă a fost retrasă în anul 2016 şi o a treia listă a agenţiilor care au cerut chiar ele radierea licenţei sau anexei la licenţă. „Aceste liste fiind încă în curs de actualizare, recomandăm turiştilor care au achiziţionat servicii turistice să verifice documentele emise de agenţia de la care au cumpărat serviciile şi să identifice numele firmei emitente. Acest pas este important deoarece sunt multe agenţii a căror nume diferă de numele firmei prin care operează”, a mai adăugat Anca Monica Gubernu.

Şi firmele din Arad

Potrivit listelor provizorii, agenţiile din judeţul Arad care au rămas fără licenţă din cauza lipsei asigurărilor sunt Vest Travel&Vacances, cu sediul pe Bulevardul Revoluţiei, numărul 57; Khartena, cu sediul pe strada Lucian Blaga, numărul 2; DS Travel & Turism, cu sediul pe Bulevardul Revoluţiei, numărul 71; Royal Travel, cu sediul pe strada Crişan, numărul 3; Holiday – Molise, cu sediul pe strada Horia, numărul 2; Viva Tour, cu sediul pe Bulevardul Revoluţiei, numărul 37 şi Ovy West Trans, agenţie de turism din Lipova, de pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 31. Alte trei au cerut ele să li se retragă licenţa: Dream Journey, Malice şi Business Jet. În tot acest timp, 32 de agenţii din Arad sunt licenţiate.


 

UPDATE

Și o precizare

Societatea comercială Malice Hotels & Tourism S.R.L., deţinătoare a Licenţei pentru Agenţia de Turism Malice, a solicitat radierea Licenţei la cerere deoarece serviciile de agenţie nu pot fi integrate în proiectul pe care îl desfăşoară.

Agenţia de Turism Malice a avut asigurarea obligatorie pe toată perioada activităţii de agenţie până la predarea Licenţei către A.N.T. Societatea îşi continuă activitatea în domeniul turismului prin proiectul început iniţial, însă fără a oferi servicii de agenţie de turism.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !