Agresivitatea ca stil de lucru

Agresivitate. Acesta este cuvântul care sintetizează perfect comportamentul oamenilor politici din PD-L. Talk-show-urile sunt dominate de invitaţii portocalii.

Prin debitul verbal al reprezentantului, prin tonul ridicat al vocii, prin impoliteţea voită de-a acoperi vocea adversarului, cu scopul de a-l împiedica să vorbească despre lucruri care nu convin şi pe care electoratul n-ar trebui să le audă. Este limpede că avem de-a face cu o atitudine dirijată, programată, indusă şi impusă de cei care sunt responsabili cu comunicarea în PD-L. De aici şi impresia că toţi portocaliii sunt o apă şi-un pământ, de politicieni clonaţi după modelul propus.

 În categoria democrat-liberalilor agresivi avem surpriza să-l găsim, mai nou, şi pe arădeanul nostru, Ovidiu Marian. De vreo două săptămâni, senatorul Ovidiu Marian este client aproape permanent al Talk-show-urilor găzduite de Realitatea TV şi Antena 3. Voci din PD-L spun că primarul Gheorghe Falcă l-ar pregăti pentru a-i succede în funcţie, motiv pentru care senatorul arădean este scos în faţă, la bună vedere. O fi ori n-o fi adevărat, rămâne de văzut. Sigur este că, preluând modelul portocoliului locvace, O. Marian acoperă vocal interlocutorii, ba chiar şi moderatorii, încât nimeni nu mai înţelege nimic.

 Cum nu este un ins limitat, mă îndoiesc că domnul Marian nu realizează cât este de obositor şi de enervant. O ştie prea bine. Şi atunci? Explicaţia e simplă: omul se străduieşte să-şi joace cât mai bine rolul care i-a fost oferit, pentru a-i convinge pe superiorii săi că este un tip combativ, curajos, locvace şi, prin urmare, că se înscrie perfect în tipologia actuală a politicianului portocaliu. Dacă acesta este criteriul principal, poate că Ovidiu Marian îşi convinge şefii din PD-L, dar mă îndoiesc de faptul că îi convinge şi pe telespectatori, pe alegători, la urma urmei.

 Revenind, agresivitatea celor din PD-L nu se limitează la limbuţie. „Cea mai bună apărare este atacul” a devenit pentru toţi membrii din partid un slogan general, cu caracter imperativ pentru orice acţine ori luare de atitudine. Bunăoară, dacă un primar este condamnat, ruşinea se spală făcându-l cetăţean de onoare, iar dacă altul este arestat, se dă peste ruşine cu observaţia că „Justiţia funcţionează, în guvernarea noastră”. La o adică, totul e să ştii s-o dai la-ntors, nu?

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !