Ai datorii la Fisc? Iată cum poţi scăpa mai uşor de ele!

De Diana Dutu
Ai datorii la Fisc? Iată cum poţi scăpa mai uşor de ele!
Derularea unei eșalonări la plata obligațiilor fiscale restante oferă contribuabililor o serie de avantaje.

Te confrunţi cu dificultăți financiare? În conformitate cu prevederile Codului de Procedură Fiscală aprobat prin Legea nr. 207/2015, poţi beneficia de eșalonări la plata obligațiilor fiscale restante la Bugetul General Consolidat. Iar derularea unei eșalonări la plata obligațiilor fiscale restante îţi oferă o serie de avantaje.

Avantaje

Printre avantaje se numără: *neînceperea sau suspendarea executării silite, atât pentru obligațiile eșalonate, cât și pentru obligațiile care constituie condiție de menținere a valabilității eșalonării; *posibilitatea participării la licitațiile publice (obligațiile fiscale eșalonate la plată nefiind considerate obligații fiscale restante dacă se află în termenul de plată prevăzut în graficul de eșalonare); *amânarea penalităților de întârziere aferente obligațiilor fiscale eșalonate, în vederea anulării la finalizarea eșalonării; * necalcularea și nedatorarea penalităților de întârziere pe perioada eșalonării la plată (cu excepția situației privind achitarea cu întârziere a ratei de eșalonare).

Ce ai de făcut?

Pentru a beneficia de eșalonare la plata obligațiilor fiscale, contribuabilii trebuie să depună o cerere, însoțită de documentația aferentă. Conținutul cererii de acordare a eșalonării la plată, documentele justificative anexate acesteia, precum și Procedura de aplicare a acordării eșalonării la plată de către organele fiscale subordonate Agenției Naționale de Administrare Fiscală sunt prevăzute în Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 90/2016.

Detalii

Contribuabilii care figurează cu obligații fiscale restante la Bugetul General Consolidat și care decid să solicite acordarea unei eșalonări la plată, pot obţine informații suplimentare de la organul fiscal în raza căruia sunt arondaţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !