Ajutor pentru Aeroportul Arad

De Alin Gherasim
18Comentarii
Ajutor pentru Aeroportul Arad
Consiliul Judeţean Arad „pompează” 200.000 de euro în aeroport, cu titlu de ajutor de minimis.

ARAD. Aeroportul Arad are nevoie de bani de investiţii, dar nu are de unde să îi scoată. Drept urmare, a cerut instituţiei în subordinea căreia se află, respectiv Consiliului Judeţean Arad, banii necesari. Încă din luna mai, reprezentanţii aeroportului au depus o cerere prin care solicită un ajutor de minimis de la CJA. De atunci, au început procedurile, depunerile de documente, solicitări de clarificări, iar acum s-a ajuns în faza în care Consiliul Judeţean s-a arătat dispus să aloce suma de 940.000 de lei către aeroport cu titlu de ajutor de minimis.

„În vederea asigurării funcţionării operaţionale a SC Aeroportul Arad SA, este necesară achiziția unor mijloace fixe, iar conducerea societății, în efortul său privind asigurarea surselor de finanţare, a solicitat Consiliului Județean Arad, în calitate de acționar majoritar, asigurarea sumelor necesare achiziției”, se arată în documentele Consiliului Judeţean. Înainte, însă, de a propune alocarea acestei sume, CJA a cerut şi părerea Consiliului Concurenţei. „În urma analizării documentaţiei depuse de către Consiliul Județean Arad, în calitate de furnizor de ajutor de minimis, Consiliul Concurenţei a transmis Consiliului Judeţean Arad avizul pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea unui ajutor individual de minimis pentru SC Aeroportul Arad SA”, mai spun cei de la CJA.

Şi procedura

Pentru ca Aeroportul Arad să ajungă la „punguţa cu bani”, a fost întocmit un studiu de oportunitate privind majorarea capitalului social al societăţii şi, implicit, creşterea numărului de acţiuni. Drept urmare, în baza sumei de 940.000 de lei, CJA va achiziţiona 94 de acţiuni cu o valoare nominală de 10.000 de lei fiecare. Potrivit calculelor, Consiliul Judeţean va achita pentru aceste acţiuni contravaloarea în lei a 197.865 de euro, adică mai puţin de 200.000 de euro, iar suma se încadrează în categoria ajutorului de minimis.

La vot

Propunerea acordării acestui ajutor de minimis de către Consiliul Judeţean către Aeroportul Arad va fi supusă votului consilierilor judeţeni în şedinţa extraordinară programată pentru data de 10 octombrie.

Taguri: , , ,


18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor