Al doilea vot negativ pe noul Regulament al parcărilor

De Diana Dutu
13Comentarii
Al doilea vot negativ pe noul Regulament al parcărilor
Deși PSD a negociat cu Recons, nu s-a găsit o soluție de compromis. Primarul a anunțat căpropune modificarea vechiului Regulament.

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor de reședință din Municipiul Arad și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public al Municipiului Arad au fost respinse, din nou, în Consiliul Local Municipal. Motivul? Aleșii social democrați au votat împotriva celor două proiecte de hotărâre și, fiind nevoie de o majoritate de două treimi pentru a fi aprobate, votul pesediștilor a făcut diferența. Situația i-a luat un pic prin surprindere pe cei de la Putere dat fiind că, de la momentul precedentei ședințe CLM în care cele două proiecte au fost respinse pentru prima dată, până la ședința extraordinară din 21 decembrie, când au fost puse din nou pe ordinea de zi, între aleșii PSD-ALDE și conducerea Recons s-au purtat negocieri. Dar rezultatul acestora nu a fost pe placul aleșilor din Opoziție.

„Puncte sensibile”

„În urma consultărilor pe care le-am avut cu Recons, mai sunt probleme care trebuie rezolvate. Nu am ajuns la un punct de vedere comun asupra unor puncte sensibile din noul Regulament al parcărilor” – a explicat Beniamin Vărcuș înainte de votarea celor două proiecte, justificând în acest fel votul „împotrivă”. Primarul Gheorghe Falcă i-a solicitat să enumere câteva din aceste „puncte sensibile”, iar alesul PSD a făcut referire la delimitarea zonelor de parcare (A, B, C), la zonele de parcare vecine în cazul cărora unii plătesc, alții nu plătesc, la absența automatelor de pe mai multe străzi, plata parcării fiind posibilă doar prin SMS.

„Fără noi biruri!”

În discuție a intervenit și secretarul municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, care a precizat că „nemajorarea tarifelor pentru parcare ar putea fi considerată un motiv pentru care societatea noastră înregistrează pierderi”. Afirmația a fost taxată imediat de Beniamin Vărcuș, care a subliniat că nu e în regulă ca Recons să fie profitabilă prin birurile puse pe arădeni: „Nu aceasta este metoda, împovărându-i pe arădeni cu noi și noi biruri.”

Modificări pe vechiul Regulament

La finalul discuțiilor pe marginea parcărilor, Gheorghe Falcă a pus punctul pe „i”. Primarul aexplicat că cele două proiecte de hotărâre vizând parcările au nevoie de o majoritate de două treimi pentru a fi aprobate doar pentru că e vorba de Regulament. Pentru ca modificările dorite de Municipalitate să fie aprobate fără probleme, acestea vor fi operate separat, pe capitole, în vechiul Regulament – în acest caz fiind suficientă majoritatea simplă.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor