Alături de copiii autişti

Alături de copiii autişti
ARAD. Cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, deputatul Claudia Boghicevici a fost alături de copiii care suferă de această boală, oferindu-le cadouri de Sfintele Paşti şi momente de relaxare într-un spaţiu de joacă al unui mare centru comercial.

Membru al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor, Claudia Boghicevici are în sfera preocupărilor atât propuneri legislative pentru copiii autişti, cât şi crearea unui cadru care să facă posibilă intervenţia de specialitate pentru aceştia, într-o instiţutie abilitată.

„Diagnosticat la timp şi cu intervenţie de specialitate timpurie, copilul cu autism are şansa să se poată integra în societate. Copilul cu autism este un copil cu nevoi speciale, însă o împletire armonioasă între intervenţia timpurie, , sprijinul familiei, educaţia specială şi medicaţie dau posibilitatea ca tot mai mulţi copii diagnosticaţi cu această afecţiune să trăiască o viaţă normală. Este necesară şi aplicarea unor programe educaţionale  şi a unor intervenţii speciale care măresc capacitatea de învăţare, comunicare, relaţionare. Faptul că aceşti copii s-au întâlnit la joacă este şi un punct de plecare pentru ca părinţii lor să se cunoască, să împărtăşească din propriile experienţe şi să-şi coaguleze eforturile de a milita împreună pentru şansa copiilor lor” , declară Claudia Boghicevici.

JA-S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !