Alături de românii din Ungaria

3Comentarii
Alături de românii din Ungaria
ARAD. O delegaţie a Universităţii „V. Goldiş” a participat la recepţia oferită de consulatul României la Szeged.

La invitaţia consulului geranl al României la Szeged, Radu Florea, o delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad condusă de rectorul prof. univ. dr. Aurel Ardelean,  a participat, zilele trecute, la Hotel Forras din Szeged (Ungaria), la recepţia oferită de consulatul României din Szeged.

Manifestarea s-a bucurat de prezenţa Excelenţei Sale ambasadorul României la Budapesta, Ireny Comaroschi, personalităţi ale vieţii politice din Ungaria şi România, delegaţii universitare, reprezentanţi ai românilor din Ungaria, înalţi preoţi, demnitari.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG, ne-a declarat: „Colaborările Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» cu universităţile maghiare sunt, în acest moment, la un calificativ de excelenţă. Avem peste 26 de proiecte pe care le derulăm cu universităţi din Ungaria, iar relaţiile care le avem pe linie de cercetare sunt pe o excepţionalitate în domeniul academic”.

Tot în cursul acelei zile, o delegaţie a UVVG a vizitat Catedra de limba şi literatura română din cadrul Universităţii din Szeged. În cadrul întrunirii cu  conf. univ. dr. Mihaela Bucin, şefa catedrei de limba şi literatura română de la Universitatea din Szeged, s-a realizat prezentarea revistei „Studii de Ştiinţă şi Cultură” de către redactorul şef Vasile Man, iar lect. univ. dr. Stelian Boia, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative a UVVG, a prezentat cărţi şi manuscrise privind activitatea Corifeilor Marii Uniri şi importanţa zilei de 1 Decembrie 1918.

JA-V.F.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor