Albe şi negre: Sportul arădean, precum societatea în care trăim!

De Daniel Scridon
Reactualizat la:
3Comentarii
Albe şi negre: Sportul arădean, precum societatea în care trăim!
Nu trebuie să fii doctor să faci o radiografie a sportului arădean la început de 2019. Unul aflat într-o perpetuă decădere. Din punct de vedere al performanţelor şi al competitorilor. Sporturile de echipă sunt departe de aura de altă dată.

UTA se zbate în mediocritatea ligii secunde în aşteptarea finalizării stadionului, baschetbalistele de la FCC ICIM sunt prinse într-un „coş” de natură existenţială, iar echipa de polo supravieţuieşte miraculos graţie „nebuniei” unor tineri frumoşi – tot mai puţini – care cred în valorile sportului. Ar mai fi şi ceva volei, handbal şi rugby, dar nu la nivelul de odinioară. Excepţia de la regulă este echipa de lupte greco-romane a CS Astra, autoare a unor performanţe lăudabile în ultimii ani. E, dacă vreţi, picătura dintr-un ocean al mediocrităţii.

Salvarea vine dinspre sporturile individuale. Unde, ciclic, apar vârfuri, precum acest „Zeus de pe saltea”, Mihai Mihuţ. Pe care riscăm să-l pierdem, pentru că avem faima de a nu ne şti preţui valorile. Nu doar din lumea sportului. Andrei Gag, Robert Mureşan, Marius Copil, pentru a aminti doar ultimele nume cu greutate care au ales să reprezinte alte oraşe, unde au găsit respectul cuvenit.

Regresul sportului arădean este evident, nu poate fi contestat. E copia fidelă a societăţii în care trăim. Una în care valorile se nivelează în jos. În care, marea gloată se întrece într-o probă dură, cinică: lupta pentru supravieţuire. Închiși într-un glob de sticlă şi trăind într-o lume paralelă, cei care ne conduc nu ţin cont de vorbele lui John F. Kennedy: „Cel mai mare duşman al adevărului este cel mai adesea nu minciuna, intenţionată, urzită şi nesinceră, ci mitul – durabil, convingător şi nerealist”.

Până într-o zi. Până când, noi, concurenţii luptei pentru supravieţuire, vom descifra sensul cuvintelor lui Oprah Winfrey: „Înconjoară-te cu oameni care sunt capabili să te ducă mai sus”. Şi vom proceda în consecinţă…

„Avem faima de a nu ne şti preţui valorile”3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor