Albe și negre. Vor să ne convingă mereu că trăim bine!

De Daniel Scridon
4Comentarii
Albe și negre. Vor să ne convingă mereu că trăim bine!
Vin vremuri grele. Pentru noi, muritorii de rând. Cei care supravieţuim din salar sau pensie, motiv pentru care am mai făcut o gaură în curea. Pe cei aflaţi „la butoane”, atât pe plan local, dar şi unde se dă ora exactă, la Bucureşti, nu-i plângem. Din contră!

Leul se prăbuşeşte. În luna ianuarie a acestui an, euro a atins de 11 ori niveluri record în raport cu leul, maximul fiind 4,7648 lei. Câştigul salarial brut a scăzut cu 2% în prima lună a anului faţă de decembrie 2018. Cu precădere în sectorul economic. În tot acest timp, preţurile au luat-o razna. Suntem ţara din Uniunea Europeană în care preţurile au crescut cel mai mult în ultimii 20 de ani. „Explozia” acestora s-a accentuat în ultimii doi ani de guvernare PSD-ALDE. Conform Institutului Naţional de Statistică, alimentele de bază s-au scumpit cu 20%. Comparativ cu februarie 2017, de exemplu, un litru de lapte a sărit de la 2,63 lei la 5,99 lei, iar cartofii au făcut un salt de la 1,2 lei la 3,8 lei. Dar bani mai mulţi scoatem din buzunare şi pentru fructe, legume şi, mai nou, servicii. Trist este că în ochii celor aflaţi la putere, toate acestea sunt „amănunte”. Nesemnificative. „Minciuni” ale celor care vor să pună mâna pe ciolan. Că totu-i lapte şi miere…

„Tabloul” realităţii româneşti ne aminteşte de un citat al scriitorului francez Romain Rolland, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1915: „Pentru vremuri ca acestea ar fi necesar două lucruri: cei bogaţi să afle cum trăiesc săracii şi săracii să afle cum muncesc bogaţii”. Cu guvernanţii ţării în rolul bogaţilor. Măcar o lună de zile. Să fie obligaţi să drămuiască fiecare leuţ, să trăiască dintr-un salariu sau o pensie de mizerie. Precum majoritatea românilor în 2019.

Din păcate, cu mici excepţii care întăresc regula, clasa politică mioritică se ghidează după principiul: „După noi, potopul!”. Şi caută să prospere peste noapte, prin orice mijloace. De cele mai multe ori, imorale şi ilegale! Uitând de vorbele părintelui independenţei Indiei, Mahatma Gandhi: „Există suficient în lume pentru nevoile omului, dar nu şi pentru lăcomia lui”.

România va prospera când vom înţelege – vorba lui Creangă – , toţi deopotrivă, de la vlădică la opincă, că trebuie să punem umărul. La muncă, nu la furat! Scoţând în faţă adevărul, nu miciuna!4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor