Alcool şi bătăi de Revelion

27Comentarii
Alcool şi bătăi de Revelion
ARAD – La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean medicii au avut un Revelion aglomerat.

– Medicii care au făcut de gardă la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Arad au avut o tură foarte aglomerată. La fel şi cei care au urmat în zilele imediat următoare. Din data de 31 decembrie 2009, ora 8, şi până în 3 decembrie, ora 12, prin Urgenţe au trecut nu mai puţin de 335 de persoane, dintre care 240 au fost adulţi, iar 95 au fost copii. Numărul pacienţilor este puţin peste medie, ţinând cont că, într-o zi normală, aproximativ 100 de persoane trec pragul Urgenţelor. „În ceea ce priveşte copiii, majoritatea problemelor de sănătate sunt sezoniere. Din 95 de copii aduşi la spital 70 au avut probleme respiratorii, un procent foarte mare”, a declarat Monica Puticiu, medic-şef al UPU.

Beţi şi bătuţi

Ca la fiecare sărbătoare românească, băuturile alcoolice au curs din belşug în fiecare casă. Drept urmare, nouă persoane au ajuns la Urgenţe în comă alcoolică, trei fiind copii. Aceştia, toţi trei băieţi, în vârstă de 14, 15 şi 16 ani, au fost la prima „beţie” din viaţă, iar lipsa consumului moderat a făcut ca tinerii să ajungă pe paturile de spital, toţi trei fiind internaţi pentru spălături gastrice. O altă problemă cu care s-au confruntat medicii de la Urgenţe au fost pacienţii ajunşi la spital în urma agresiunilor fizice. 17 astfel de cazuri au întâlnit medicii în preajma Revelionului. Primul pacient a fost o tânără de 17 ani care, după ce a petrecut cu o gaşcă formată din mai multe persoane, a fost luată la bătaie de către aşa-zişii prieteni. Alţi doi tineri, unul de 15 ani şi altul de 17, au venit la Urgenţe în prima zi a anului, după ce, în noaptea de Revelion, au fost victimele unor agresiuni fizice. Din statisticile primite de la Spitalul Judeţean, 26 de arădeni au ajuns în unitatea medicală după ce au exagerat cu mâncarea, suferind de diferite probleme digestive.

Accidente şi arsuri

Nouă persoane au fost aduse la spital după ce au fost implicate în diferite evenimente rutiere, dintre care cinci chiar în noaptea dintre ani. Cel mai grav a fost cazul unui bărbat ajuns în stare de inconştienţă. Celelalte patru persoane au suferit răni uşoare şi au refuzat internarea în spital. Un alt incident a fost provocat de o petardă care a explodat în mâna unui bărbat, acesta suferind arsuri. Cu toate acestea, din spusele Monicăi Puticiu, în anii trecuţi au fost mult mai multe cazuri de accidente provocate de pocnitori şi artificii decât la acest Revelion.

Doi morţi

Din nefericire, prima zi a anului 2010 a fost şi ultima pentru o bătrână de 70 de ani. Aceasta suferea de insuficienţă cardiacă. Aceeaşi soartă a avut-o o altă femeie în vârstă, care a decedat tot din cauza insuficienţei cardiace în ultima zi a anului 2009. În schimb, în noaptea de Revelion, o persoană a fost hotărâtă să îşi încheie socotelile cu viaţa, încercând să se sinucidă, dar planul i-a eşuat, fiind descoperit de rude. În prezent, pacientul respectiv este internat la Spitalul Judeţean.

A.G.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor