Alcoolul e pe primul loc şi în septembrie

De Valentin Goran
5Comentarii
Alcoolul e pe primul loc şi în septembrie
Conform statisticilor Poliției Locale Arad, pentru septembrie, au fost rupte 388 de procese verbale.

În continuare, în orașul de pe Mureș se bea pe stradă, cerșetorii sunt și ei tot acolo, se parchează neregulamentar, într-un cuvânt, lună de lună, abaterile sunt cam aceleași. Nu învățăm nimic. Peste 37.000 de euro au scos arădenii din buzunare, doar în luna septembrie, pentru nerespectarea legii, un „cod” care este făcut pentru normalitate și bun simț. Dar haideți să vedem ce au făcut pe teren polițiștii locali. În total au rupt 388 de procese verbale de contravenție, cu peste 166.000 lei.

115 arădeni cu sticla în mână

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică au tăiat 154 de amenzi în valoare de aproximativ 4.100 de euro. La fel ca ultimele statistici, în topul amenzilor se află consumul de alcool pe spațiul public, fiind surprinși cu sticla în mână 115 arădeni care împreună au plătit 2.800 euro. Locul doi le revine celor 31 de cerșetori amendați, care de fapt doar strică chitanțierele, deoarece ei nu au bani de dat, ci doar de primit. Ultimul loc pe podium le revine celor patru fumători care au avut de plătit pentru o țigară, aprinsă unde nu trebuie, echivalentul unui jumătate de cartuș de țigări fiecare.

109 șoferi, indisciplinați

Dar să ne îndreptăm acum atenția înspre Serviciul Circulație pe Drumurile Publice care a tăiat 132 de procese verbale, în valoare de peste 12.500 de euro. Dacă comparăm statisticile cu lunile anterioare, numărul obraznicilor din trafic rămâne același. Pe primul loc, în topul sancţiunilor date de polițiștii locali se află staționarea în locuri nepermise. Peste 6.500 de euro au scos din portofele cei 109 arădeni amendați. Tot în septembrie, 23 de șoferi au plătit peste 6.000 de euro pentru că au circulat cu tonaj, fără să dețină aviz, pe străzile din zonele care nu permiteau acest lucru.

Peste 20.000 euro colectați

Continuăm cu Biroul Activitate și Control Comercial și Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, care împreună au dat 102 amenzi, în valoare de peste 20.000 euro, adică sumele cele mai mari dintre toate serviciile Poliției Locale Arad. S-au constat 73 de abateri de la regulamentul de desfășurare a activităților comerciale, care au adus din amenzi peste 12.300 de euro. Trei arădeni au fost amendați pentru comerț ilicit, în timp ce 17 procese verbale au fost rupte pentru abateri ce privesc autorizarea executării lucrărilor de construcții.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor