ALDE se axează pe sănătate

De Simion Todoca
Reactualizat la:
7Comentarii
ALDE se axează pe sănătate
© ALDE Arad s-a întărit Foto: S.T.
Organizaţia arădeană s-a întărit cu doi medici dornici să facă ceva pentru acest domeniu vital

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele ALDE Arad, Eusebiu Pistru a prezentat pe scurt priorităţile pe care le are partidul la nivel naţional, ca partener de guvernare. Printre principiile de bază se numără: Intervenţia minimă a statului în economie, prin egalitate de tratament între contribuabil şi stat; Menţinerea cotei unice de impozitare şi a unui nivel redus de fiscalitate; Susţinerea capitalului românesc, echilibrarea schemelor de ajutor de stat. În 2016 întreaga schemă a fost acordată întreprinderilor cu capital străin, lucru inacceptabil, care nu generează dezvoltare a României; ALDE nu susţine eventuale creşteri de taxe şi impozite; Colaborarea la elaborarea unei viziuni economice sustenabile, generatoare de dezvoltare economică. În accepţiunea ALDE, ministrul Teodorovici este un partener de valoare pe acest domeniu; Realizarea cu prioritate a autostrăzii Piteşti-Sibiu, care va putea închide tronsonul 4. Ca sursă de finanţare ar putea fi parteneriatul public-privat, care trebuie reglementat cât mai urgent. Nu în ultimul rând, a precizat deputatul, educaţia şi sănătatea rămân priorităţi ale partidului.

Şi local, la Arad

Dealtfel, a subliniat Pistru, educaţia şi sănătatea sunt domenii pe care ALDE Arad va insista permanent. Ca dovadă, preşedintele organizaţiei municipale, Ion Şcheau, i-a prezentat pe cei mai recent veniţi la partid, medicul stomatolog Florin Dehelean şi Bogdan Costache, medic primar urolog, şcolit la Bucureşti, care a refuzat ofertele venite din străinătate după ce a terminat specializarea în Elveţia. „Consider că trebuie să fac ceva pentru români şi România şi am făcut pasul spre politică, spre ALDE, pentru a contribui la apropierea politicului de nevoile oamenilor”, spune Bogdan Costache. Pe aceeaşi linie, Florin Dehelean declară că va rămâne în politică atâta timp va fi nevoie de opiniile şi ideile lui privind schimbarea radicală a unui sistem care, la ora actuală, este „ca un tanc sovietic fără şenile”. Un sistem în care se manifestă o imensă „hemoragie de bani” fără justificare şi fără rezultate benefice.Cei doi vor conduce comisia de sănătate a ALDE Arad. „Vrem să avem oameni într-adevăr pregătiţi, din punct de vedere profesional şi nu numai, pentru a ocupa la orice oră funcţii importante în orice domeniu. Iar sănătatea este o prioritate pentru organizaţia noastră”, a subliniat Ion Şcheau.

Bugetul, o premieră

În încheierea conferinţei de presă, Eusebiu Pistru a prezentat câteva elemente care au stat la baza elaborării bugetului pe 2018, unul care, în opinia lui Pistru va permite continuarea creşterii economice şi creşterea nivelului de trai, respectiv, a puterii de cumpărare. Care, potrivit datelor de la INS, subliniază Pistru, a crescut în 2017 cu 11%, iar pentru pensionari cu 12%. ca o premieră, a arătat deputatul, pentru prima dată România a depăşit pragul de 200 miliarde euro ca şi PIB, ceea ce a ridicat România în ierarhia Uniunii Europene.

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor