„Alege Şcoala!” s-a lansat la Arad

3Comentarii
„Alege Şcoala!” s-a lansat la Arad
ARAD – 75 de preoţi din Arhiepiscopia Aradului vor stăvili, în parohii, fenomenul de părăsire a şcolii.

În sala festivă a Colegiului Economic a avut loc ieri sesiunea de informare privind implementarea Proiectului „Alege Şcoala!” la care au participat 75 de preoţi din Arhiepiscopia Aradului.

Proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Româna, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Acesta se derulează pe parcursul a trei ani şi are drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincventei juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluţii alternative de tip „Şcoala de duminică”. La nivel de ţară vor fi cuprinşi cel puţin 18.000 de copii, cu vârste între 6-16 ani.

Întâlnirea de la Arad – deschisă Î.P.S. Arhiepiscop Timotei Seviciu -  a avut ca scop informarea participanţilor în problematica proiectului, a calendarului acestuia, precum şi prezentarea formularisticii în vederea înregistrarii grupurilor-ţintă.

Sesiunea de informare a fost susţinută de pr. prof. Miron Erdei, formator în cadrul proiectului, care ne-a declarat: „În această sesiune vom face o informare pentru preoţii care se vor ocupa, fiecare în parte, de câte nouă copii din parohie care au probleme sociale şi vor să abandoneze şcoala. În cadrul programului, copiii care vor avea cele mai bune rezultate vor fi premiaţi şi vor fi trimişi în tabere”

JA-V.F.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor