Aleşii PSD nu vor în comisii, PNL nu-i vrea defel!

De Adriana Barbu
7Comentarii
Aleşii PSD nu vor în comisii, PNL nu-i vrea defel!
E vremea scandalurilor în CLM Arad şi e posibil ca lucrurile să dureze în acest mod până la alegerile parlamentare. Ultima şedinţă CLM, cea de vineri, a adus cu sine critici culturale, refuzuri inedite şi cereri de demisii.

CLM a devenit scenă de lupte politice mai ales după finalizarea şedinţelor CLM, când comunicatele de presă curg de o parte şi de alta a taberelor politice iar acuzele devin din ce în ce mai grave, uneori ieşite cu mult din limitele bunului simţ. În timpul şedinţelor, lucrurile par mai calme, condimentate doar cu abţineri la vot din partea PSD şi intervenţii din partea edilului local. După… Mai toţi vor să-şi vadă părerile în presă, probabil pentru ca alegătorii să ştie ce au de făcut, în toamnă. Iar timp mai e suficient până atunci pentru a influenţa decizia politică, aşa că, stimaţi cititori, vă anunţăm că vor curge comunicate de presă peste comunicate de presă până în decembrie. Vă mai spunem şi faptul că noi ne vom permite să facem o triere între ce s-ar putea să aibă importanţă pentru Arad şi ce e strict joc politic, pentru a nu vă răpi prea mult din timpul dvs liber.

Tipicul vi-l prezentăm azi. După şedinţa extraordinară CLM de vineri, două comunicate au fost remise în viteză: unul aparţine unui consilier local PSD, celălalt unui membru PNL, lider la tineretul liberal.

Beniamin Vărcuş acuză prin intermediul comunicatului faptul că se alocă „5 milioane de euro din buget, în 2016, pentru a întreţine cultul personalităţii lui Gheorghe Falcă”. Consilierul mai spune că aleşii PSD „nu facem altceva decât să explicăm oamenilor, faţă de care avem o datorie morală, cum stau lucrurile cu această rectificare bugetară, în contextul în care însăşi documentaţia prezentată a fost întocmită de asemenea manieră încât să nu se mai înţeleagă nimic”. Acesta mai spune că „am luat în schimb poziţie, printr-un vot de abţinere faţă de o colecţie de cifre aruncate neglijent în două tabele, lipsind cu desăvârşire motivaţia alocării acelor sume”.

Ţinta criticii alesului a fost în special Centrul Municipal de Cultură Arad care, spune acesta, primeşte în 2016, conform bugetului, aproximativ 2 milioane de euro pe manifestări pe care acesta le consideră discutabile, supărarea fiind ţintită mai ales pe cele aproximativ 3 milioane euro care, spune alesul, au mers spre aceeaşi instituţie la rectificare. Consilierul mai spune că au decis să nu se facă complici la „acest masacru cultural din cale afară de costisitor”.

De cealaltă parte, Andrei Fuliaș, președinte al Organizației Județene de Tineret (TNL Arad) și purtător de cuvânt al PNL Arad, le cere consilierilor municipali PSD să își dea demisia de urgență din cadrul Consiliului Local Municipal Arad. De ce? Pentru că în ședința de consiliu ce a avut loc vineri, aceeaşi amintită mai sus, consilierii PSD au refuzat să facă parte din orice comisie a CLM. Ca atare, spune Fuliaș, „cei din PSD au fost votați degeaba de cetățeni, pentru că refuză să-și asume orice fel de responsabilitate și să muncească”.

„Am fost martor, vineri, la o ședință de Consiliu Local Municipal ieșită din comun, o ședință în urma căreia consilierii PSD efectiv refuză să își asume orice fel de responsabilitate și, totodată, refuză practic să muncească. Vorbim despre o ședință în care a fost decisă reprezentarea intereselor Municipiului Arad în comisii și consilii importante cu privire la domenii cum ar fi ordinea publică, sistematizarea circulației, Filarmonica de Stat, Teatrul Clasic Ioan Slavici, creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor și alte comisii sau societăți importante. Refuzând să facă parte din acestea, consilierii PSD refuză practic să-i reprezinte pe arădeni și refuză să-și exercite atribuțiile”, spune Fuliaş.

Politicianul a mers mai departe ironizând cu faptul că „aceștia (consilierii PSD- n.r.) nu au uitat să refuze și indemnizația de consilier sau alte venituri survenite în urma statutului de ales local”.

La final, Fuliaş le solicită consilierilor PSD „să dea dovadă de o minimă zvâcnire de onoare și să își dea demisia din cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad!”.

Nouă nu ne rămâne decât să mergem mai departe şi să insistăm pe o zicală deja consacrată în politică – fapte, nu vorbe – şi să le spunem politicienilor să facă mai multe în şedinţa CLM şi înainte de ea, ba chiar după, decât să se pună pe redactat comunicate despre ce ar fi trebuit să fie dacă am fi trăit într-o lume normală.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor