Alexandra Braica, politician: “A fi femeie este un dar”

Alexandra Braica
Alexandra Braica
EXPERIENŢE. Cum e să fii femeie? Așa cum e, nici mai bine, nici mai rău. Trecând peste această glumă, este o întrebare extrem de generoasă, la care însă mi-e dificil sa pot da cele mai extinse ori savante răspunsuri, fiindcă mi se pare deopotrivă firesc și deosebit să fii femeie, așa cum mi se pare firesc și deosebit să fii bărbat. Fiecare, în felul lui. Totul e atât de natural, așa cum a lăsat Dumnezeu lucrurile!

Totuși, însumând plusurile și minusurile din viața mea, constat că a fi femeie este un dar. Un dar împachetat în mai multe ambalaje, unele strălucitoare, pline de lumină și de poleială, iar altele terne, întunecate, dar totuși provocatoare. Astfel, cu o forță pe care, cred, numai o femeie o poate avea, am încercat mereu să „desfac” acest dar, folie cu folie, cu multă înțelepciune și răbdare – atât cât am avut la fiecare moment, încât să nu ratez partea frumoasă de sub fiecare înveliș. Am trăit în viață și experiența discriminării pozitive, la o vârstă foarte tânără, dar și dezamăgirea că nu am puterea fizică a unui bărbat, sau că nu am fost acceptată într-un anumit context pentru că sunt femeie, am cunoscut ce înseamnă și umilința în diverse situații de viață.

Personal și profesional, chiar și în politică, într-o lume a bărbaților până la urmă, am încercat să răspund și să rezist loviturilor și dezamăgirilor, dar și împlinirilor sau victoriilor deopotrivă, cu ponderare și echilibru – date în mare măsură de feminitatea mea, de felul meu de a fi, dar și de educația mea. Așa că am trăit și avantajele şi dezavantajele condiției de femeie, dar le-am luat pe toate ca pe niște experiențe de viață. Recunosc însă că am beneficiat și de eleganță și politețe, am fost răsfățată, am fost iubită, am iubit și iubesc! Deci mă simt minunat în pielea mea! De aceea, zic eu, în privința mea a fost simplu.

Am știut mereu că pot și vreau să fac atâtea lucruri pentru dezvoltarea mea personală, profesională și pentru cei de jurul meu, indiferent că îi cunoșteam sau nu, mi-e greu sa văd în jurul meu oameni cu probleme, oameni nefericiți si să nu fac nimic pentru ei. Am activat și în domeniul societății civile, însă cel mai mult și consistent m-am dedicat sferei politicului, pentru a le fi de folos tuturor, femei sau bărbați, prin energia de care dispun și dorința de a schimba lucrurile în cât mai bine posibil. Dacă este greu? Cu siguranță nu e ușor. Satisfacțiile unor reușite însă nu se compară cu nimic. Niște obiective împlinite și oamenii mulțumiți constituie exact motivele pentru care am ales acest drum.

Aș vrea să mai spun câteva cuvinte, care au însă o conotaţie strict personală, acum la final… Cu 44 de ani în urmă, în ziua de 8 martie, părinţii mei s-au căsătorit, aici la Arad. Tatăl meu ne privește acum din ceruri, dar mama mea e aici, cea mai grozavă mamă de pe pământ. Îi doresc cu toată dragostea La mulți ani!

La mulți ani tuturor femeilor, putere, sănătate și împliniri!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !