Alin Văcean, la încă o reevaluare?

De Adriana Barbu
5Comentarii
Alin Văcean nu s-a ales cu votul consilierilor municipali. Dar nici nu pleacă Foto: JA
Alin Văcean nu s-a ales cu votul consilierilor municipali. Dar nici nu pleacă Foto: JA
Viceprimarul Levente Bognar crede că directorul Filarmonicii ar trebui reevaluat, primarul Gheorghe Falcă mai spune încă o dată că managerul trebuie să plece.

Nu e linişte la Filarmonica de Stat Arad. O frază pe care deja aţi auzit-o de aproape doi ani de zile, mai în fiecare săptămână, fără ca să se întâmple cu adevărat ceva. În războiul Filarmonicii a intrat timid, de un timp, şi Consiliul Local Municipal Arad şi Primăria Arad. Parcă tot degeaba. Vineri, de pildă, la şedinţa ordinară CLM, aleşii nu au votat (sau mai exact au votat împotrivă) proiect de hotărâre nr. 217/2015 privind aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad, un rezultat ce-l dădea drept „bun” pe managerul Alin Văcean. Votul negativ nu a schimbat însă nimic, aşa cum nici amânarea aceluiaşi proiect în şedinţele anterioare nu a modificat ceva din istoria zbuciumată a Filarmonicii. Alin Văcean rămâne şef peste instituţia de cultură, până decide autoritatea locală ce face cu evaluarea sa, în timp ce liderii de sindicat sunt decimaţi rând pe rând.

Să plece!

Ce s-a întâmplat în şedinţa CLM de vineri, la momentul votării proiectului privind reevaluarea lui Văcean? Viceprimarul Aradului, Levente Bognar, a intervenit înainte de vot pentru a preciza faptul că recomandarea comisiei de specialitate şi a altor comisii este de a respinge proiectul care vorbeşte de evaluarea lui Alin Văcean. „Noi propunem declanşarea procedurii de reevaluare a managerului”, a precizat viceprimarul, care a mai amintit şi de faptul că reprezentantul CLM care a fost în comisia de evaluare nu s-a arătat de acord cu evaluarea făcută (între timp, alesul Cătălin lazurcă şi-a dat demisia din CLM).
Nici bine nu a încheiat intervenţia, că primarul Gheorghe Falcă a luat cuvântul: „Mai transmit încă o dată mesajul meu, domnul director nu-şi are locul în instituţia respectivă”. Edilul a completat intervenţia sa cu faptul că dezastrul de la Filarmonică aparţine atât sindicatului, cât şi managerului Alin Văcean, că sindicatul a făcut în trecut multă politică, plângându-se şi de faptul că tocmai atitudinea sindicatului a făcut cumva ca administraţia să nu mai aibă autoritate în sânul instituţiei de cultură. „Acum vin să ne ceară nouă sprijin şi noi ne chinuim acum, cu autoritatea ştirbită, să rezolvăm o problemă care e greu de rezolvat”, s-a plâns Falcă.

Altul, pe lege

Care au fost cuvintele de final ale edilului, înainte ca aleşii să voteze împotriva proiectului (cu 12 voturi împotrivă şi patru abţineri)?
„Managerul Văcean să înţeleagă şi să se retragă şi să vină un manager care să fie zbir, pe lege”, a spus edilul. Managerul Văcean, însă, nu va înţelege cu siguranţă mesajul, în condiţiile în care e evident că toţi – de la liderii Primăriei Arad la cei din CLM – sunt mai slabi decât el chiar şi pe legea pe care edilul a invocat-o la final. Ce va urma pentru managerul Văcean? Cel mai probabil încă o reevaluare. Cea de a treia.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor