Alte trei condamnări în dosarul „Diplome fără studii”

De Alin Gherasim
4Comentarii
Alte trei condamnări în dosarul „Diplome fără studii”
Alţi trei inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi au primit condamnări la Tribunalul Arad.

„Jihadul” pornit anul trecut de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva unor profesori angajaţi la cele două universităţi din Arad continuă să producă efecte. Rând pe rând, inculpaţii din dosar îşi recunosc vina şi îşi primesc sentinţele de la Tribunalul Arad. Ultimii trei care se adaugă listei lungi a celor care şi-au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi sunt Luigi Cava, Cristian Cristescu, care aveau legături cu Universitatea de Vest Vasile Goldiş Arad, şi Abed-El-Kader Taha, fost profesor la Universitatea Aurel Vlaicu Arad. Luigi Cava a fost acuzat şi condamnat pentru complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi de complicitate la infracţiunea de fals informatic. După ce a semnat acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Cava a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. În plus, acesta va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să plăteasca 6.100 de lei cheltuieli judiciare.
Tot cu suspendare
Cristian Cristescu este un alt inculpat care şi-a aflat sentinţa. Şi acesta a fost judecat tot pentru infracţiuni informatice. Cristescu a semnat, de asemenea, un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, urmând să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să plătească 4.100 de lei cheltuieli judiciare. Infracţiunile pentru care Cristian Cristescu a fost condamnat sunt complicitate la infracţiunea de fals informatic în formă continuată şi complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
În sfârşit, ultimul dintre cei trei condamnaţi, Abed-El-Kader Taha, a primit o sentinţă de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. Spre deosebire de primii doi inculpaţi, Taha a fost condamnat pentru dare de mită în formă continuată şi complicitate la luare de mită. Practic, Taha era intermediarul între studenţii care îşi cumpărau examenele şi profesorii care, contra unor sume de bani, dădeau note de trecere acelor studenţi. Abed-El-Kader Taha va trebui să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să plătească 6.100 de lei cheltuieli judiciare.

Pot fi atacate
Sentinţele Tribunalului Arad pot fi atacate de cei trei condamnaţi. Chiar dacă şi-au recunoscut vinovăţia, Cava, Cristescu şi Taha pot face apel la deciziile instanţei arădene.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor