Alte trei drumuri judeţene la modernizare

De Alin Gherasim
4Comentarii
Alte trei drumuri judeţene la modernizare
© Au semnat contractele pentru lucrări FOTO: A.G.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au semnat contractele pentru modernizarea a încă trei drumuri judeţene.

Este „sezonul contractelor” pe drumurile judeţene. Conducerea Consiliului Judeţean Arad a semnat o serie de astfel de contracte în ultima perioadă, ultimele trei chiar în zilele dinaintea sărbătorilor pascale. La Şimand, alături de primarii şi viceprimarii din patru localităţi, Iustin Cionca, preşedintele CJA, a semnat contractul pentru modernizarea drumului Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa. „Acum culegem rezultatele muncii noastre de doi ani de zile. Am scris proiecte pentru fonduri europene, am depus proiecte pe PNDL şi modernizăm drumuri şi din fondurile proprii. În săptămânile care urmează, vor apărea deja utilajele pe drumurile ale căror contracte de modernizare le-am semnat deja”, a spus Cionca la Şimand.

Acesta a fost completat de vicepreşedintele Sergiu Bîlcea, care a declarat că „în perioada următoare, multe dintre drumurile judeţene vor fi în lucru, ceea ce va crea şi neplăceri în trafic. Îi rugăm pe oameni să înţeleagă că doar aşa reuşim să modernizăm şoselele. Nu este uşor ceea ce ne-am propus, respectiv modernizarea şi reabilitarea a 300 de kilometri de drumuri judeţene”. Drumul, lung de 24 de kilometri, ar urma să fie gata în aproximativ doi ani de zile, iar valoarea lucrării este de aproape 22 de milioane de lei, proiectul fiind finanţat prin PNDL. „Este un eveniment deosebit de important pentru localităţile traversate de acest drum. Aşteptăm de mult acest proiect”, a explicat şi Florin Dema, primarul din Şimand.

La Pecica

Sala de şedinţe din Pecica a găzduit, apoi, semnarea contractelor pentru modernizarea a două drumuri, respectiv Pecica-Turnu şi Grăniceri-Pilu. „Este un moment important pentru Pecica. Cei 1.500 de locuitori ai satului Turnu vor avea un acces mult mai uşor spre oraş”, a spus Petru Antal, primarul din Pecica. „Am încercat să căutăm alternative, să scoatem aglomeraţia de pe DN 7, să scoatem tractoarele şi utilajele agricole lente. Iar Pecica-Turnu este drum paralel cu DN 7. Din anul 2000 am căutat finanţare pentru modernizarea acestui drum, dar numai acum am reuşit să găsim”, a explicat şi Iustin Cionca, preşedintele CJA. Sergiu Bîlcea a completat, spunând că „ne-am propus să avem drumuri noi pe toată fâşia de frontieră, care să lege oraşele Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu Criş. Şi, uşor-uşor, le facem pe toate”. Ambele drumuri vor fi finalizate până la anul, a promis constructorul.

Şi valorile

Modernizarea drumului dintre Pecica şi Turnu va costa 8,4 milioane de lei, fonduri europene pe retrospectivă, în timp ce lucrările de pe Grăniceri-Pilu vor costa aproximativ 12 milioane de lei, bani asiguraţi din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor