Alternativa de Vest: există programe

De Simion Todoca
Alternativa de Vest: există programe
© Mircea Pereş FOTO: S.T.
Preşedintele Partidului Alternativa de Vest, Mircea Pereş, susţine că există mai multe programe pentru regenerare urbană.

Liderul singurului partid regional din Arad spune că la nivelul Agentiei de Dezvoltare Regională Vest sunt disponibile o serie de programe pentru regenerarea urbană „pe care administrația publică o dorește și o menționează în orice discurs public. Solicităm ca Primăria împreună cu factorii de decizie, cu Consiliul Local, cu Primarul să arate în mod public care vor fi liniile pe care Aradul le va accesa și care este valoarea totală a fondurilor pe care administrația își propune să le atragă”.

Mircea Pereş arată că printre programele disponibile la finanțare din bani europeni sunt cele pentru sprijinirea reducerii emisiilor de carbon prin implementarea unui sistem competitiv de iluminat public, programe pentru modernizarea transportului public, programe pentru reconversia și refuncționalizarea terenurilor degradate, regenerarea comunităților marginalizate în zona urbană, educație, sănătate precum și pentru refacerea clădirilor de patrimoniu.

„Apreciem că în loc să îndatoreze orașul Arad, dincolo de posibilități, administrația trebuie, în mod prioritar, să acceseze fondurile puse la dispoziție de către Uniunea Europeană. Nu este posibil ca în ziua de 29 Decembrie a anului 2015 Consiliul Local Arad să aprobe contractarea unui credit de 20 milioane euro , în timp ce liniile de finanțare pe programul POR 2014 – 2020 să rămână în afara interesului aleșilor noștri. Noi arădenii trebuie să luăm atitudine în fața acestei situații bizare întrucât restituirea sumelor luate cu împrumut se face din banii noștri, taxele și impozitele locale apăsând greu asupra fiecăruia dintre noi, în Arad valoarea acestor taxe și impozite fiind la cele mai înalte cote din România”, a mai declarat Mircea Pereş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !