Alternativă modernă în educaţie

Alternativă modernă în educaţie
La Grupul Şcolar Industrial„Aurel Vlaicu”Arad s-a inaugurat, ieri, Centrul de Documentare şi Informare.

Conducerile Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Casei Corpului Didactic, reprezentanţi ai Primăriei, Consiliului Judeţean şi ai celor două universităţi arădene, directori de licee, colaboratori, profesori şi elevi ai şcolii gazdă

au participat ieri, la orele amiezii, la inaugurarea Centrului de Documentare şi Informare de la Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu”. După o slujbă de sfinţire, oficiată de un sobor de preoţi, directorul Gr. Şc. Ind. „A. Vlaicu, prof. Michaela Borza, a făcut o scurtă prezentare a C.D.I. Astfel am aflat că ocupă 160 mp., dispune de cinci încăperi din care 4 în corpul D şi una în corpul D (unde se află depozitul pentru fondul de carte). CDI este dotat cu mobilier modular, echipamente IT (calculatoare legate la internet), mijloace audio-video (TV, radio casetofon, videoproiectoare) şi un fond de carte de aproximativ 24.000 volume.

CDI – a spus director prof. Michaela Borza – este un centru de resurse pluridisciplinare care oferă elevilor, cadrelor didactice, comunităţii, un spaţiu de formare, comunicare şi informare, un laborator de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un loc de cultură, deschidere, întâlnire şi integrare”.

Au vorbit apoi mai mulţi invitaţi, care au felicitat conducerea şcolii pentru această realizare şi au subliniat că CDI-ul inaugurat va asigura un mediu ambient educativ, o alternativă la cultura străzii, continuarea procesului de formare şcolară a celor care nu dispun de mijloace adecvate (spaţii pentru lecţii, dicţionare, carte şcolară pentru împrumutul la domiciliu) în scopul reducerii minusului formativ în raport cu alţii de aceiaşi vârstă şi realizarea egalităţii de şanse.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !