Alternativa Naţională 2016, respinsă la BEJ!

De Simion Todoca
Reactualizat la:
1Comentariu
Alternativa Naţională 2016, respinsă la BEJ!
© BEJ a respins listele alianţei Foto: JA
Scriam despre marea surpriză la alegerile parlamentare din judeţul Arad, respectiv apariţia unei alianţe electorale -„Alternativa Naţională 2016”, despre care nimeni nu ştia nimic. Aşa cum am arătat, la BEC a fost înregistrată ca fiind alcătuită din Partidul Forţa Pensionarilor, Partidul Comunist, Partidul Social Democrat al Muncitorilor şi Partidul Comunitar Din România.

Ei, bine, Biroul Electoral Judeţean a respins candidatura acestei alianţe, deoarece Biroul Electoral Central nu a confirmat depunerea listelor de susţinători. Pentru a ne face, totuşi, o idee, despre surpriza de la Arad, să vedem ce personaje apar pe listele de candidaţi.

Surpriză!

Chiar mare surpriză ! Locul întâi la Camera Deputaţilor este ocupat de către Mihai Butuşină, până de curând om cu funcţii importante în ALDE Arad. La Senat, un fost vicepreşedinte ALDE Arad, Nicoară Creţ, un personaj celebru, fost preşedinte al PRM, fost deputat ! Amândoi au fost printre cei care au pus la cale „mazilirea” fostului preşedinte al PC Arad, Mircea Purcaru, operaţiune care s-a stins în urma instalării lui Calimente la cârma ALDE Arad.

Ce urmează?

Conform celor declarate de către preşedintele BEJ Arad, judecător Mariana Cioară, formaţiunea a avut la dispoziţie 48 de ore de la afişarea deciziei pentru a depune contestaţie la Tribunalul Arad. Acesta trebuie să o soluţioneze în 48 de ore de la înregistrare, iar partidul dispune de alte 48 de ore pentru a contesta decizia Tribunalului Arad la Curtea la Apel. Abia după soluţionare- tot în 48 de ore- la BEJ va fi comunicată decizia definitivă privind înscrierea sau neînscrierea alianţei în cursa electorală. Deocamdată nimeni nu ştie dacă decizia BEJ Arad a fost sau nu contestată la Tribunal.

Mulţime de contestaţii

Preşedintele BEJ Arad a declarat că abia pe 7 sau opt noiembrie vom şti care partide au rămas în cursă, pentru că aproape toate listele au fost contestate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor