Ambasadorul Cehiei, în vizită la Arad

De Diana Dutu
Ambasadorul Cehiei, în vizită la Arad
Excelența Sa Vladimir Valky s-a întâlnit cu președintele interimar al CJ, Adrian Țolea, și cu președintele CCIA, Gheorghe Seculici.

Excelenţa Sa Vladimir Valky, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe la Bucureşti, s-a aflat în acest weekend la Arad. Însoţit de Milan Peprnik, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Cehe, şi de Ştefan Moţec, consul onorific al Republicii Cehe la Timişoara, Excelenţa Sa Vladimir Valky s-a întâlnit cu președintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Țolea, și cu președintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, Gheorghe Seculici.

Proiecte comune

Discuţiile de la Consiliul Judeţean s-au axat pe crearea unor legături care să ducă la punerea în practică a unor proiecte comune. „Zonele de interes pe care s-au axat discuţiile sunt cele de ordin economic, cultural, tineret, sport, educaţie, mediu academic, dar şi cooperare în sectorul viticol, colaborare în domeniul situaţiilor de urgenţă: ne dorim să extindem colaborarea pe care cele două ţări o au, până la nivel de regiuni şi localităţi” – precizează Adrian Ţolea. În acest context, au fost subliniate exemplele de bune practici pe care cele două ţări le au, în ceea ce priveşte colaborarea şi implementarea de proiecte transfrontaliere (Cehia cu Polonia, Slovacia, Austria, respectiv Romania cu Ungaria), în domenii precum turismul, turismul vinului şi cel al situaţiilor de urgenţă.

Oportunităţi economice

În cadrul discuţiilor de la CCIA Arad, a fost subliniată importanța legăturilor pe care Ambasada Republicii Cehe le poate face între sistemul Cameral din România, ca reprezentant al mediului de afaceri român şi mediul de afaceri ceh. De asemenea a fost discutată oportunitatea participării societăţilor comerciale cehe în cadrul târgurilor şi expoziţiilor din Arad dar şi posibilitatea organizării unui forum economic transfrontalier româno-maghiaro-ceh.

„Vizita Excelenței Sale, Domnul Vladimír Války este o ocazie deosebită de a dezvolta şi mai mult colaborările economice existente cu Republica Cehă. Această primă întâlnire este un pas important privind dezvoltarea relaţiilor bilaterale, prin identificarea de programe şi proiecte comune care pot fi valorificate în viitor” – subliniază Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

După 30 de ani

Excelenţa Sa Vladimir Valky a vizitat din nou Aradul, după 30 de ani, fiind impresionat de schimbările în bine pe care oraşul şi judeţul nostru le-au realizat în această perioadă de timp.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !