Ambasadorul Ucrainei, în vizită la Arad

De Andreea Pintea
Ambasadorul Ucrainei, în vizită la Arad
Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a primit vizita Excelenței Sale Oleksandr Bankov, Ambasador al Republicii Ucraina la București. A fost o primă întrevedere în care cele două părți au discutat despre modalitățile ulterioare de colaborare ce vor putea fi concretizate prin schimburi de informații și experiență între societățile comerciale din Arad sau universitățile arădene cu entități similare din Ucraina, ținând cont și de un protocol existent la nivelul Ministerului Educației Naționale.

A fost amintită și comunitatea de etnici ucrainieni din județul Arad, în comuna Târnova existând una din cele mai mari comunități din țară, ce numără aproximativ 1.500 de persoane. E.S. Oleksandr Bankov și-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe membrii comunității, precum și deschiderea spre colaborare cu autoritățile arădene pe orice teme comune de interes, mai ales în contextul dezvoltării economice exemplare a zonei noastre.

„Vom sprijini orice formă de colaborare între țările noastre, fie în domeniul economic, fie în cel educațional, cultural, teologic sau de altă natură. Am speranța că această primă vizită a Excelnței Sale în Arad va avea rolul de a deschide noi punți de colaborare între Arad și zone din Ucraina, pe lângă cele existente deja. Ne vom oferi tot sprijinul pentru ca aceste relații să prindă contur”, a declarat Florentina Horgea, Prefect al Județului Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !