Ambrozia, un duşman declarat

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
Ambrozia provoacă alergii severe
Ambrozia provoacă alergii severe
APM a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională și locală.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă, spun reprezentanţii APM Bihor.

Campania cu titlul generic „28 septembrie 2019 S.O.S.– Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.

„Pentru organizarea eficientă și unitară a campaniei la nivelul județului, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, începând din 18.09.2019, desfășoară o amplă campanie de mediatizare a mișcării civice 28 septembrie 2019 S.O.S. – Ambrozia care se adresează atât factorilor de răspundere, cât și comunității per ansamblu”,spune Doina Radoveţ, reprezentanta APM Bihor.

O primă acțiune în acest sens a constat în notificarea UAT-urilor, a agenților economici autorizați a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantei, Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, Structurile Naționale și Județene de Căi Ferate pentru implicare în acțiuni de cosire.

Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) de pe raza fiecărui județ vor desfășura acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, vor mobiliza comunitatea pentru desfășurarea de acțiuni de cosire pe domeniile private (în curți și grădini);

De asemenea se vor desemna puncte de predare cu posibilititate de cântărire a materialului vegetal colectat în saci, vor raporta în data de 30 septembrie 2019 la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor cantitățile colectate și suprafețele curățate, urmând ca ulterior să fie valorificate ca și compost prin firmele de salubrizare.
Pe site-ul APM Bihor se regăsesc informații identificarea și combaterea acestei plante.

Localnicii se plâng de ambrozia din Sântandrei. Primăria: „Facem tot ce putem”

Amenzi usturătoare pentru proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !