Ambulanța, tot mai operativă în Arad

De Andreea Pintea
6Comentarii
Ambulanța, tot mai operativă în Arad
Anul 2018 a însemnat pentru Serviciul de Ambulanță Județean Arad o suplimentare a parcului auto și creștere a opertativității.

„Chemați, Ambulanța!”. Cu siguranță cei mai mulți dintre arădeni s-au găsit măcar o dată în situația de a apela la serviciile Ambulanței, fie că ne referim la cazuri foarte grave, fie că ne referim la situații care nu le puneau neapărat viața în pericol, dar erau la fel de urgențe. Ambulanțierii arădeni răspund „prezent” la sutele de apeluri zilnice făcute de arădeni, Serviciul de Ambulanță Județean fiind unul dintre cele mai important servicii de prim-ajutor.

Cum a fost 2018?

Pentru Serviciul de Ambulanță Județean Arad anul 2018 se încheie într-o notă dominant pozitivă pe fondul suplimentării semnificative a parcului auto cu ambulanțe, ceea ce va face ca, pe de o parte, să fie mărită capacitatea de intervenție a serviciului, dar și gradul de operativitate.

„Mă bucur că am găsit multă receptivitate la forurile superioare de conducere de la București, în condițiile în care dotarea cu ambulanțe moderne a serviciilor județene constituie o prioritate pentru actualul Guvern. În momentul de față Aradul a primit deja 8 ambulanțe, urmând să ajungă încă 4 autospeciale. Sunt dotări absolut necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate, vorbim despre asistența publică de urgență, cea de nivel prespitalicesc. Un merit important în tot demersul îl are fără îndoială și domnul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență care s-a dovedit întotdeauna un partener de dialog extrem de deschis și după cum se vede operativ. Menționez că sursa de finanțare a Serviciului de Ambulanță Județean Arad este integral de la Bugetul de Stat. Vă spuneam în nenumărate ocazii că nu practicăm o meserie ușoară, însă o facem cu profesionalism și dedicație iar când suntem sprijiniți, de câstigat au doar arădenii, beneficiarii acestor servicii atât de necesare în societate”, a punctat managerul Serviciului de Ambulanță Arad, dr. Raveca Mărioara Nicoară.

Cazuistica apelurilor la Ambulanță

„Ne-am confruntat în anul 2018 cu o cazuistică complexă și variată în care au predominat incidențele de stopuri cardio-respiratorii, traumatismele de diferite naturi iar leziunile rezultate în urma accidentelor rutiere ne-au solicitat într-o măsură semnificativă. Pe linie internă de personal nu pot să nu amintesc faptul că suntem în continuare preocupați de extinderea colectivului și perfecționarea profesională a celui existent, pentru a răspunde mai eficient solicitărilor populației. În acest sens, am cerut în toamnă aprobarea a încă 8 posturi iar în momentul de față așteptăm confirmarea”, a mai spus dr. Raveca Mărioara Nicoară, în cadrul unei conferințe de presă.

Recomandări de sezon

În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, managerul Ambulanței arădene a punctat: „Aș recomanda arădenilor cumpătare și echilibru pe linie de consum alimentar și etilic. Vă pot promite că și în acest an ne vom face datoria în mod exemplar sub deviza «Totdeauna şi tuturor gata pentru ajutor»”.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor