Amendă de 14 milioane de euro pentru Orange România

De A.M.
Amendă de 14 milioane de euro pentru Orange România
© foto: www.portalroman.com
Compania Orange România a fost sancționată de către Consiliul Concurenței cu o amendă de aproximativ 14 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă.

Consiliul Concurenței a decis sancționarea Companiei Orange România cu o amendă în valoare de 64.915.183 lei – aproximativ 14 milioane de euro – deoarece a constatat că, în perioada 2011-2015, operatorul de telefonie a limitat accesul unei companii care intermediază transmiterea de mesaje comerciale (între diferite companii și clienții operatorilor de telefonie mobilă) la rețeaua sa de telefonie, blocând astfel mesajele transmise către clienții Orange.

Simplus Invest SRL – compania a cărei activitate a fost blocată de Orange România – intermediază transmiterea de mesaje comerciale prin numere scurte, între companii și utilizatorii operatorilor de telefonie mobilă.

Acest tip de companii operează prin intermediul numerelor scurte, încheind contracte cu toți operatorii de telefonie mobilă.

Prin mesajele comerciale nu se transmit doar informații publicitare, ci și informații despre efectuarea unor plăți (legate de donații, taxe de parcare, descărcări de jocuri etc.).

Cum Orange deține cel mai mare număr de utilizatori de pe piața de telefonie mobilă, accesul la rețea devine indispensabil pentru companiile de intermediere.

Totuși, potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Concurență, acțiunile Orange au diminuat capacitatea companiei Simplus de a concura pe piața, cifra de afaceri a companiei integratoare diminuându-se de aproximativ cinci ori.

Autoritatea de Concurență transmite că în cadrul investigației realizate a constatat mai multe modalități prin care Orange a limitat accesul Simplus la rețeaua sa, refuzând să aloce sau să închidă anumite numere scurte.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, transmite următoarele: ”Companiile mari, care deţin poziţii dominante, trebuie să aibă un comportament nediscriminatoriu faţă de partenerii lor şi să creeze proceduri clare, transparente şi rezonabile pentru situaţiile ce justifică o limitare a accesului la reţeua sa”.

Nu este pentru prima dată când Orange România este sancționată de Consiliul Concurenței. În anul 2011, aceasta a mai fost amendată cu 34,8 milioane de euro, tot pentru abuz de poziție dominantă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !