Amendă pentru semnal la telefoane

De Alin Gherasim
11Comentarii
Amendă pentru semnal la telefoane
În urma sesizării deputatului PSD Florin Tripa, ANCOM sancţionează operatorii naţionali de telefonie mobilă pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale şi a prevederilor legale.

Trei companii de telefonie mobilă au fost sancţionate de Autoritatea Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în comunicaţii. Totul după ce deputatul PSD Florin Tripa a depus mai multe sesizări referitoare la lipsa semnalului de telefonie mobilă şi de date din mai multe localităţi ale judeţului, lucru care i-a fost semnalat de arădenii care, deşi îşi doresc acces la telefonia mobilă, nu îl pot avea din cauza lipsei semnalului. „Deputatul PSD Florin Tripa a sesizat în scris, în luna septembrie, conducerea ANCOM cu privire la carenţele serioase de semnal pe linie de telefonie mobilă care se înregistrează într-o serie de localităţi din judeţul Arad, precum şi în ceea ce priveşte absenţa unor soluţii viabile de conectare la internet. Domnia sa a cerut arbitrajul autorităţii naţionale şi implicarea în medierea discuţiilor între comunităţile locale şi operatorii naţionali de internet şi telefonie mobilă. Sorin Grindeanu, preşedintele instituţiei, a formulat un răspuns oficial ce include poziţia ANCOM, conform legislaţiei în vigoare ce reglementează regimul serviciilor de telecomunicaţii în România, precum şi măsurile punitive adoptate pentru nerespectarea normelor specifice de către anumiţi operatori”, se arată într-un comunicat al PSD Arad. „Nu am urmărit să instrumentez o campanie împotriva operatorilor români de telefonie şi date, ci să îi determin să ofere servicii conform licenţelor dobândite şi reglementărilor tehnice în domeniu. Scopul meu vizează în mod unic îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru comunităţile rurale din judeţul Arad”, a declarat Florin Tripa.

Şi sancţiunile

ANCOM a trimis un răspuns oficial deputatului PSD în care indică zonele cu probleme din judeţul Arad, dar anunţă şi sancţiunile luate împotriva operatorilor de telefonie mobilă. „Cu titlu general, precizăm că, în cazul serviciilor de telefonie şi date mobile, anumite cerinţe referitoare la acoperire sunt stabilite prin impunerea unor condiţii de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, dar aceşti parametri nu vizează relaţia cu anumiţi utilizatori, ci activitatea globală a furnizorului, vizând utilizarea eficientă a resurselor alocate (…). Având în vedere obligațiile prevăzute anterior, ANCOM a desfășurat o amplă campanie de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localităţi locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane. Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligaţia de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României, obligație asumată prin licenţe. Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România – 97.56% din populație, Telekom România Mobile Communications – 96.8% din populație și Vodafone Romania – 97.80% din populație. Potrivit măsurătorilor ANCOM, localitățile Mișca, Satu Nou, Vânători, Zerindu Mic, Adea, Țipar, Julița, Vărădia de Mureș, Sintea-Mare, Săvârșin și Temeșești beneficiază de acoperire cu servicii de voce în rețelele de telefonie mobilă ale Vodafone, Orange, Telekom Mobile și RCS&RDS. Localitățile Archiș, Bârzești, Groșeni și Stejar beneficiază de acoperire parțială cu servicii de voce în rețelele de telefonie mobile menționate anterior. Localitățile Troaș, Lupești, Pârnești și Nemești nu beneficiază de acoperire cu servicii de voce în rețelele de telefonie mobile menționate anterior. Având în vedere faptul că niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă menționați nu a atins valoarea stabilită prin licențe şi ținând cont de gradul de îndeplinire a obligației, ANCOM a sancționat contravențional Orange România S.A. (Orange) și Vodafone Romania S.A. (Vodafone) cu avertisment și Telekom România Mobile Communications S.A. (Telekom Mobile) cu amendă în cuantum de 500.000 de lei”, se arată în răspunsul primit de deputatul PSD Florin Tripa.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor