Amendă pentru un magazin ”etnobotanic”

1Comentariu
ARAD – Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au sancţionat un magazin etnobotanic din Arad.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Arad, comisari ai Gărzii Financiare, inspectori din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, inspectori de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Arad, au efectuat în urmă cu aproximativ două săptămâni controale la trei dintre magazinele ”etnobotanice” din Arad.

Unul dintre acestea a primit o amendă în valoare de 6.000 de lei pentru că unora dintre produse le lipsea instrucţiunile în limba română. Ofiţerii B.C.C.O au ridicat probe de la fiecare magazin şi le-au trimis spre expertizare Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

”Droguri” pe bon fiscal

Magazinele ”etnobotanice” sau ”weed-shopurile”, cum li se mai spun, au apărut ca ”ciupercile” după ploaie, în toată ţara. Clienţii fideli nu s-au lăsat aşteptaţi prea mult. Magazinele ”etnobotanice” au intrat în atenţia celor de la Crimă Organizată după ce mai mulţi tineri au ajuns la spital în urma consumului unora dintre produsele expuse spre vânzare în aceste shopuri. Oricine este mai mare de 18 ani poate cumpăra astfel de produse. În magazin se găsesc plicuţele cu ierburi ”etnobotanice”, pipe, bonguri etc. Pentru că ”magazinul funcţionează în conformitate cu prevederile Legii 339 din 29 noiembrie 2005, privind regimul plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope”, afacerea este legală şi bineînţeles ”produsele sunt recomandate exclusiv studiului etnobotanic sau colecţionarilor privaţi de plante etnobotanice”. În realitate, colecţionarii ”fumează” sau inhalează colecţia.

 JA – I.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor