Amendaţi de Poliţia Comunitară

212Comentarii
Amendaţi de Poliţia Comunitară
ARAD - În ultimele zile, mai mulţi şoferi s-au trezit pe parbrizele autoturismelor cu note de constatare prin care li se aduce la cunoştinţă faptul că au fost amendaţi de Poliţia Comunitară pentru parcare sau staţionare pe domeniul public. Iar amenda nu e deloc mică: de la 1000 la 2000 de lei.

Câteva din zonele în care şoferii au avut parte de asemenea surprize sunt în vecinătatea cimitiruluiEternitatea şi a magazinului Penny. „Am parcat maşina pentru 10 minute în afara carosabilului pe strada Poetului la poarta 2 a cimitirului. Când am revenit am găsit o notă de constatare prin care mi se aducea la cunoştinţă faptul că am fost amendat de către Poliţia Comunitară conform art.8 şi sancţionat conf.art 27 lit.d din hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad 51/2005 republicată cu amendă contravenţională de la 1000 până la 2000 de lei pentru că am staţionat pe domeniu public”, spune Vlad V. „În zonă nu exista niciun loc de parcare amenajat de Primăria Arad sau privat cu sau fără plată. Are dreptul PoliţiaComunitară să mă amendeze cu o sumă aşa de mare, fără niciun avertisment prealabil?” este întrebarea pe care şoferul amintit o pune Primăriei.

Obligaţia de a aplica sancţiuni

„Parcarea/staţionarea pe domeniul public sau privat al municipiului Arad a tuturor categoriilor de autovehicule sunt interzise printr-o hotărâre de consiliu local – HCLM 51/2005, republicată, act care prevede şi sancţiunile pentru încălcarea acestor norme. Poliţia Comunitară are dreptul să aplice sancţiuni pentru încălcarea prevederilor hotărârii menţionate. Mai mult, are chiar obligaţia de a aplica aceste sancţiuni”, este răspunsul pe care cel amendat l-a primit de la Primărie. „Orice hotărâre a Consiliului Local trebuie respectată de toţi cetăţenii urbei. Printre atribuţiile poliţiştilor comunitari se regăsesc şi aplicarea de sancţiuni pentru încălcarea prevederilor hotărârilor CLM. Omul poate contesta amenda, dar nu are câştig de cauză, noi putem dovedi că autoturismul a fost staţionat pe domeniul public, pentru că angajaţii noştri fotografiază maşinile. Amenzile sunt mari, dar nu le-am stabilit noi, ci consilierii locali, noi doar pe aplicăm”, spune Eugenia Crainic, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Arad.

JA – G.K.212Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor