Amenzi de 5.000 de lei pentru 1,2 metri cubi de lemne

De Ioana Costas
12Comentarii
Amenzi de 5.000 de lei pentru 1,2 metri cubi de lemne
Două atelaje hipo care transportau lemne fără documente legale au fost oprite în trafic de polițiștii din Șiria. Potrivit IPJ Arad, doi bărbați „în vârstă de 44 și 51 de ani, care transportau cu câte un atelaj hipo cantitatea totală de 1,2 metri cubi material lemnos din specia salcâm, în valoare de 250 de lei, fără a deține niciun document de proveniență sau transport au fost opriți în trafic.

Materialul lemos a fost indisponibilizat, fiecare dintre cei doi bărbați fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010”.
IPJ Arad atrage atenția că în, cazul recoltării lemnului din fondul forestier național sau din vegetația forestieră din afara acestuia, legalitatea provenienței materialelor lemnoase se atestă prin următoarele documente: actul de punere în valoare, autorizația de exploatare (în termen), procesul-verbal de predare a parchetului și avizul de însoțire a materialelor lemnose în cazul expedierii, deținerii, transportului, depozitării, prelucrării sau comercializării materialelor lemnoase.
Dacă se transportă materiale lemnoase de la locul recoltării – indiferent de mijlocul de transport -, legalitatea provenienței acestora se face prin intermediul avizului de însoțire a materialelor lemnoase. În cazul achiziționării de materiale lemnoase, legalitatea deținerii acestora se face în baza avizului de însoțire a materialelor lemnoase, în care la rubrica destinatar sunt completate datele cumpărătorului. Deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice – spun reprezentanții IPJ Arad – și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor