Amenzi majorate de zece ori

Amenzi majorate de zece ori
ARAD. ITM va aplica amenzi de zece ori mai mari companiilor care nu vor facilita accesul inspectorilor aflaţi în control.

Angajatorii care nu vor facilita accesul inspectorilor muncii aflaţi în control riscă să fie amendaţi cu sume usturătoare. Potrivit unui poriect de lege al Ministerului Muncii, cuantumul amenzilor contravenţionale pentru incomodarea controalelor Inspecţiei Muncii a fost majorat cu 500 de lei, angajatorii urmând să fie sanctionaţi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Proiectul de Lege prinvind modificarea Legii 108/1999 stipulează clară că angajatorii care împiedică în orice mod „inspectorii de muncă să exercite, total sau parţial, controlul sau să efectueze cercetarea evenimentelor potrivit prevederilor legale prin orice acţiune sau inacţiune a conducătorului unităţii, reprezentantului legal, a unui angajat, prepus sau a altei persoane aflată în locăţiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fişa de identificare”, sunt pasibili de amendă.

Mai mult, proiectul va da frâu liber ITM să suspende sau să retragă autorizaţia de funcţionare a unei societăţi, faţă de simpla propunere pe care o puteau face până în prezent.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase