Amenzi pentru neacordarea zilelor libere

De Diana Dutu
9Comentarii
Amenzi pentru neacordarea zilelor libere
ITM Arad atrage atenţia angajatorilor că riscă amenzi contravenţionale de până la 10.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad reaminteşte agenţilor economici că zilele de 30 noiembrie şi 1 Decembrie sunt decretate prin lege ca zile libere. „În cazul în care agenţii economici nu se conformează acestor dispoziţii imperative, sunt pasibili de amendă contravenţională de până la 10.000 de lei, potrivit art.260 alin.1 lit.g din Codul Muncii” – precizează reprezentanţii ITM Arad.

Excepţie de la această regulă fac acele unităţi a căror activitate nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Codul Muncii, reglementează, în mod expres, faptul că salariaţilor care lucrează în unităţile sanitare şi de alimentaţie publică, precum şi în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor