Americanii la Colegiul Preparandia din Arad. Au susţinut seminarii de cultivare a caracterului

De Monica Ardelean
1Comentariu
Americanii la Colegiul Preparandia din Arad. Au susţinut seminarii de cultivare a caracterului
Un proiect educaţional aflat la început de drum în judeţul Arad a fost derulat la Colegiul Naţional Preparandia „Dimitrie Ţichindeal”, una din cele două şcoli pilot la nivel de regiune unde s-a început ceea ce organizatorii au numit „Cultivarea caracterului”.

Specialişti din SUA au fost timp de trei zile în Arad, la colegiul arădean şi-au prezentat cadrelor didactice din sistemul primar precum şi celor care vor deveni dascăli la finalizarea studiilor, metode şi tehnici de cultivare a caracterului pentru elevii din clasele primare.

Au fost cinci sesiuni de lucru în acest proiect îndrăzneţ susţinute de către doi specialişti de la Character Solutions Internaţional, John Garmo şi Jane Garmo. „Relaţiile interumane sunt foarte importante în societate şi de ele depinde calitatea vieţii tuturor. Ne bucurăm că aici, la Arad, la Colegiul Pedagogic am găsit deschiderea pentru a încerca să construim încă de la şcoală caractere frumoase, puternice copiilor” a punctat John Garmo, preşedintele organizaţiei americane care derulează asemenea proiecte în nu mai puţin de 17 state din lume.

Planuri de viitor

Acest proiect derulat împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Casa Corpului Didactic şi Asociaţia Preparandia va fi extins la nivelul întregului judeţ. „Ne propunem să oferim cadrelor didactice din judeţul Arad un curs de formare, prin intermediul CCD, un curs pentru care vom încerca să obţinem acreditarea ministerului care să fie bazat pe curricula puse la dispoziţie de Character Solutions Internaţional, furnizorul de programe de formare. Acum, în acest proiect sunt incluse doar Colegiul Preparandia Arad şi Liceul Pedagogic Carmen Silva din Timişoara, dar sunt convins că vom putea creşte numărul beneficiarilor şi implicit impactul pozitiv asupra elevilor prin cursurile de formare pe care vrem să le derulăm”a menţionat directorul colegiului arădean, Sorin Haiduc.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor