„Amifran” în Luna Francofoniei

De Vasile Filip
„Amifran” în Luna Francofoniei
Trupa „Amifran” din Arad va prezenta „Auto-psy de petits crimes innocents” la Bucureşti, Craiova şi Timişoara.

Faptul că „Amifran”-ul figurează de mai bine de zece ani în calendarul evenimentelor culturale pe care Institutul Francez din România le organizează cu ocazia Lunii Francofoniei nu mai este de mult o noutate.

După cum ne-a informat prof. Florin Didilescu, preşedintele Asociaţiei „Amifran, spectacole precum „Ruy Blas” după Victor Hugo, „Au revoir, à la prochaine!” de Liana Didilescu, „Prințesa și porcarul” de Dumitru Solomon, „Cu dragostea nu-i de glumit” de Alfred de Musset, „Misterele iubirii, misterele vieții”, „Bătălie navală” și „ONU cea mică”, de Jean-Michel Ribes, „Mai bine să nu visezi” după Cehov, „Țarul” după Bulgakov au fost, rând pe rând, invitate la București iar prestația elevilor arădeni a fost apreciată de publicul Capitalei pe diverse scene precum Sala Rapsodia, Teatrul Țăndărică, Sala Elvira Popescu sau Sala Liceului Francez „Anna de Noailles”.

Trei reprezentaţii

Ca o confirmare a aprecierii de care se bucură ƒ„amifranii” ca promotori ai francofoniei în rândul tinerei generații și nu numai, anul acesta Institutul francez din România a invitat spectacolul „Auto-psy de petits crimes innocents” după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac pentru trei reprezentații: la București, în sala Elvira Popescu, în data de 14 martie, la ora 18.30; la Craiova, în sala Facultății de Teatru (aula A. Buia), în data de 15 martie, ora 18; și, în fine, la Timișoara, la Teatrul Maghiar Csiki Gergely, în data de 18 martie, ora 19.

Spectacolul care tratează problemele adolescenților punând față în față poveștile a doi copii proveniți din medii sociale total diferite, este susținut de următorii elevii: Patricia Batki, Andreea Lupei, Tudor Rusan, Edward Horvath, Valentin Sas, Robert Batki, toți de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Cristina Pavel de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn” și Sara Codreanu de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” .

Ziua Francofoniei la Arad

Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie), ne spune prof. Didilescu, va fi marcată, la Arad, luni, 21 martie, la ora 17, la sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Cu această ocazie Clubul Richelieu Arad Mureș va premia participanții la concursul „Dis-moi les dix mots!” precum și la cel de haiku iar amifranii vor juca pentru publicul arădean spectacolul „Auto-psy de petits crimes innocents” după Gerald Gruhn și Vasile Leac.

„Proiectul este posibil datorită sprijinului financiar al Institutului Francez din România” (Florin Didilescu)

amifran 3amifran 4amifran

[caption id=”attachment_1623468″ align=”aligncenter” width=”600″]???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

[/caption]0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !