Amifran la Sorrento

5Comentarii
Ultimele repetiţii
Ultimele repetiţii
ARAD – Trupa de teatru „Amifran” Arad va participa la Zilele Internaţionale ale Teatrului Licean Francofon din Italia.  VIDEO

În perioada 8 – 15 februarie, trupa de teatru francofon „Amifran” (debutanţi) va participa la cea de-a V-a ediţie a Zilelor Internaţionale ale Teatrului Licean Francofon de la Sorrento – Italia cu spectacolul „Inimă de piatră” de Stephanie Tesson.

Tema spectacolului este inspirată din viaţa adolescenţilor şi pune în centrul atenţiei, pe de o parte, relaţiile dintre părinţi şi copii şi, pe de altă parte, moda graffiti ca formă de exprimare, mai mult sau mai puţin artistică, a tinerei generaţii.

Trupa este compusă din elevi de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, de la Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” şi de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”.

Înainte de a pleca în Italia, „debutanţii” de la „Amifran” au susţinut luni – seară, în sala „Studio” a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, o repetiţie generală cu public, la spectacol asistând profesori, părinţi şi fraţi, colegi ai artiştilor.

La coborârea de pe scenă, mentorul a generaţii de actori de teatru francofon, prof. Florin Didilescu, preşedintele asociaţiei „Amifran”, ne-a declarat: „Vom pleca în Italia – desigur nu la Festivalul de la Veneţia dar la un festival nu mai puţin bine plasat geografic, Sorrento fiind un loc foarte frumos în golful Napoli – la un festival de teatru în limba franceză pentru şi cu elevi. După cum aţi văzut, vom duce un spectacol care vorbeşte despre adolescenţi, după o piesă a unei scriitoare franceze”.

V.F.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor