Ample acțiuni de prevenție

De Vasile Filip
Ample acțiuni de prevenție
© Mediciniştii UVVG în acţiune
Atât în Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, cât și în școlile și liceele arădene.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” organizează, în perioada următoare, prin Facultatea de Medicină Generală, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, ample acțiuni de prevenție destinate arădenilor, care se vor desfășura atât în Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, cât și în școlile și liceele arădene.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, ne-a declarat că „acțiunile de prevenție au început în data de 7 aprilie, în baza acordului de parteneriat încheiat între Universitatea noastră, Primăria Arad, DSP și Colegiile de specialitate, de Ziua Mondială a Sănătății, care au demarat cu Ziua Inimii și vor continua pe două direcții – medicină generală și medicină dentară. Medicina generală organizează seminarii și manifestări ştiinţifice dedicate studenților, rezidenților și medicilor, urmate de un seminar de educație pentru pacienți și acțiuni de prevenție dedicate populației. În perioada 12-13 mai organizăm Zilele Hematologiei, 10 ani de hematologie, urmate de un seminar de educație pentru pacienți, unde vor avea loc prelegeri despre nutriție, sport, suflet și aspecte sociale”.

De asemenea, cadrele didactice din cadrul Facultății de Medicină Dentară vor avea acțiuni de prevenție în școlile din municipiul și județul Arad cu ambulanța stomatologică, prevenție demarată deja în instituţiile de învățământ din cartierele defavorizate ale municipiului Arad.

Pentru persoane cu dizabilităţi

Cadrele didactice și studenții Facultății de Farmacie vor avea acțiuni de prevenţie împreună cu o Universitate din Statele Unite, iar în perioada 27-28 mai vom susține acțiunea sportivă dedicată persoanelor cu dizabilități.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !