Demisie la vârful Culturii

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
15Comentarii
Ana Maria Dragoş
Ana Maria Dragoş
Ana Maria Dragoş a anunţat că va renunţa la funcţia de director al Centrului Cultural Judeţean Arad.

Şoc la vârful Culturii judeţene. Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad (CCJA), şi-a anunţat demisia în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Consiliul Judeţean Arad. „Din data de 31 decembrie 2015 voi încheia colaborarea cu Centrul Cultural Judeţean Arad şi Consiliul Judeţean Arad”, a anunţat cu lacrimi în ochi Ana Maria Dragoş. „Am aproape nouă ani de zile de când am preluat conducerea Centrului Cultural şi am colaborat cu trei preşedinţi ai Consiliului Judeţean, cu Iosif Matula, cu Nicolae Ioţcu şi cu Adrian Ţolea. Am luat această decizie pentru că resimt o oarecare oboseală, deşi contractul de management s-ar încheia în data de 31 decembrie 2016”, a mai spus directorul CCJA. „Este civilizat să se întâmple în acest fel. Este o decizie comună”, a declarat şi Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Nu i-am cerut demisia Anei Maria Dragoş, ea a luat această decizie, iar eu am fost de acord cu ea”, a mai spus Ţolea. Întrebată de decizia luată, directorul CCJA a spus că „am mai vrut să plec de la conducerea CCJA şi în urmă cu doi ani. Dar, la momentul respectiv, preşedintele Nicolae Ioţcu m-a convins să revin asupra deciziei”.

Aşteaptă auditul

Ana Maria Dragoş a vorbit şi despre auditul care are loc în prezent la Centrul Cultural Judeţean. „CCJA a fost în ultima vreme în atenţia presei pe anumite subiecte. Auditul este un lucru normal, dar nu sunt de acord cu motivaţia lui. Fiecare achiziţie făcută de Centrul Cultural a fost legală”, a anunţat directorul CCJA. „Am hotărât să rămân la conducerea Centrului Cultural până la sfârşitul acestui an pentru a aştepta rezultatele auditului. Auditul nu este un <bau-bau> pentru mine, am mai trecut prin audituri şi de fiecare dată s-a demonstrat că tot ce s-a întâmplat în Centrul Cultural a fost legal”, a spus Ana Maria Dragoş. „Vom vedea rezultatele auditului împreună”, a specificat şi Adrian Ţolea. „Am colaborat cu domnul Adrian Ţolea timp de şapte ani de zile, el fiind vicepreşedintele CJA pe probleme de cultură. El a ştiut tot timpul ce se întâmplă în Centrul Cultural, a fost unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Centrului. Am avut şi diferite discuţii pe teme de cultură, au mai fost şi contradicţii, dar am luat fiecare critică drept una constructivă”, a mai declarat directorul CCJA.

A anunţat deja concursul

Adrian Ţolea a anunţat deja că, imediat după ce colaborarea cu Ana Maria Dragoş va lua sfârşit, va exista deja un nou director al Centrului Cultural Judeţean. Pentru că, ţinând cont că încetarea contractului lui Dragoş a fost de comun acord, CJA va demara organizarea concursului pentru acest post în perioada imediat următoare. Iar, cu data de 1 ianuarie, noul director îşi va prelua funcţia.

Vezi aici întreaga declarație a Anei Maria Dragoș15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor