Analizele au arătat: apă neconformă la robinet

22Comentarii
Analizele au arătat: apă neconformă la robinet
Probele analizate de către Direcţia de Sănătate Publică Arad indică faptul că, în 2017, au fost multe zile în care apa nu a fost tocmai bună.

ARAD. Apa de la robinete nu este bună tot timpul. Nu o spunem noi, nu o spun arădenii, ci analizele de laborator realizate de către Direcţia de Sănătate Publică Arad. Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad a pus la transparenţă Planul Local de Acţiune pentru Mediu. Printre factorii dezbătuţi în acest plan se află şi calitatea apei din judeţul nostru. Iar, potrivit statisticilor, în anul 2017 au fost câteva zile, destul de multe, în care calitatea apei potabile a lăsat de dorit.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, instituţie care analizează apa de la robinete, în anul 2017 au fost analizate 965 de probe chimice ridicate din oraşul Arad. Dintre acestea, 16 nu au fost corespunzătoare. La Ineu a fost şi mai grav: din totalul de 77 de probe, 13 nu au fost corespunzătoare, fiind identificate depăşiri ale valorilor maxime admise. Câte o probă a fost declarată neconformă şi la Sântana, Lipova şi Curtici. Cu toate acestea, după cum se arată în documentele APM, „în cursul anului 2017 nu au fost semnalate epidemii hidrice pe raza judeţului Arad care se alimentează cu apă în sistem centralizat şi nici alte îmbolnăviri presupuse a fi transmise prin apa de băut. Nu au fost poluări accidentale ale surselor de apă potabilă”.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor