Anca Stoenescu: Guvernul Cioloș vrea să facă economii … în educație

De Ardelean Monica
Reactualizat la:
5Comentarii
Anca Stoenescu: Guvernul Cioloș vrea să facă economii … în educație
© Anca Stoenescu
Profesor Anca Stoenescu, consilier local municipal PSD Arad, consideră că emiterea Ordonanței de urgență nr.20/2016 de către Guvernul Cioloş afectează într-un mod sfidător, prin efectele sale, personalul auxiliar din învățământul preuniversitar.

„Poate că se cunoaşte mai puţin faptul că aceşti oameni, fără de care sistemul educațional nu ar funcționa, nu au o muncă deloc uşoară. Ea constă în introducerea zilnică de date pe diferite platforme informatice specifice şi completarea actelor de studii pentru fiecare absolvent în parte. Intrarea în vigoare a Ordonanţei, la care mă refer, va determina prin efectele sale scăderea cu 450 lei net a salariului pentru personalul auxiliar din învățământul preuniversitar, fapt care spune foarte multe despre iresponsabilitatea unor măsuri adoptate de către Guvernul tehnocrat”, a precizat Anca Stoenescu prin intermediul unui comunicat de presă.

Ce mai spune alesul PSD? „O altă inechitate la care doresc să fac referire este propunerea doamnei Alina Gorghiu de a mări norma didactică. Ce legătură are norma didactică cu mărirea salariilor din învățământ, în condițiile în care pe lângă procesul de învățământ, personalul didactic și auxiliar participă la toate examenele naționale, olimpiadele şi alte activităţi de profil școlare și extrașcolare? Ca să nu mai pomenesc de programele de formare, majoritatea suportate financiar de ei. Cred că co-preşedintele PNL are o problemă în a pricepe că procesul de învățământ constă în 18 ore norma de predare și 40 de ore pe săptămână, timpul petrecut efectiv de profesori în școală”.

Întrebarea

Ca de final, Anca Stoenescu lansează „o întrebare pentru Guvernul Cioloş: unde sunt cei 25% pe care PD-L, pardon PNL, i-a reținut din banii bugetarilor, pentru a susține cheltuiala publică? Probabil acolo, unde vor fi și acești bani pierduți, prin Ordonanţa neoportună, emisă in timpul vacanței de Guvernul Cioloș”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor