Angajări la hotarul legii în Palat

15Comentarii
Angajări la hotarul legii în Palat
ARAD – Primăria şi Consiliul Judeţean au reuşit să facă angajări peste ordonanţa care blochează posturile.

Au posturile blocate, dat totuşi au scos la concurs unele funcţii. Este vorba de Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad, care au „driblat” legea şi au pus la bătaie, în această lună, câteva posturi în cadrul instituţiilor. La prima întrebare adresată mai marilor celor două instituţii, Gheorghe Falcă şi Nicolae Ioţcu, pe acest subiect, politicienii erau convinşi că nu au ce să ne răspundă pentru că informaţiile pe care le deţinem nu sunt bune. Ulterior, au încercat să ne convingă că nu acum se fac angajările, ci că vorbim de anunţuri din trecut. Cum i-am informat că acestea sunt publice pe site-urile insituţiilor şi la aviziere, oficialii au cerut un minim timp de documentare pentru a ne lămuri cu adevărat cum stau cu angajările.

După scurt timp, aleşii ne-au prezentat situaţia: Primăria face angajări pe posturi unice, legea permiţând acest lucru, iar CJA face acum angajări pe care le-a cerut chiar înainte ca ordonanţa să-şi intre în drepturi, ambele instituţii primind aviz favorabil de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Şef şi muncitor

Primăria Arad a scos la concurs chiar în aceste zile  postul de şef al Biroului Contabilitatea Proiectelor dar şi un post de muncitor calificat TP I, la Direcţia Baze Sportive, Serviciul Administrare Zone de Agrement, a cărui activitate principală constă în montarea şi instalarea de structuri metalice şi executarea unor lucrări de vopsitorie. „Sunt angajări pe posturi unice, fapt permis de legislaţie, pentru că altfel activitatea ar fi blocată. Vă pot spune că documentaţia a fost trimisă la Bucureşti, de unde au venit avizele necesare pentru a a purcede la angajări. Totul e pe lege, altfel nu am fi primit undă verde”.

CJA – zece posturi

Consiliul Judeţean a scos la concurs ocuparea a 10 posturi în cadrul instituţiei. Mai exact, s-au făcut angajări de director executiv adjunct,  la Direcţia Tehnică Investiţii, doi consilieri la Serviciul Buget Venituri al Direcţiei Economice, un  consilier clasa I grad profesional debutant la Biroul Impozite, Taxe Locale şi Relaţii Economice în Teritoriu al Direcţiei Economice, trei consilieri la Compartimentul U.I.P. Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad, unul la  Serviciul Management de Proiecte, Programe, Strategii al Direcţiei Programe de Dezvoltare, un consilier clasa I grad profesional debutant la Compartimentul Promovare Investiţii al Direcţiei Programe de Dezvoltare şi un consilier la Compartimentul de Cadastru din subordinea  Serviciului Amenajarea Teritoriului si Urbanism – Arhitect şef.

„Am făcut anunţurile de angajare înainte de apariţia Ordonanţei Guvernului prin care se blochează posturile. Angajările se fac pentru completarea Unităţii de Implementare a Programului Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor în judeţul Arad. În cursul lunii ianuarie am primit şi aprobarea ANFP pentru aceste posturi pentru programe europene. Concursul s-a finalizat în cursul acestei luni, deoarece am avut de respectat anumite termene legate de publicare, anunţarea bibiliografiei etc. ”, a explicat situaţia de la CJA, Nicolae Ioţcu.

Angajări contra cronometru

Primăria şi CJA au făcut angajări şi în luna decembrie a anului trecut, ultima lună în care posturile nu erau blocate. Poate ar mai trebui amintit faptul că din 2004 până în prezent toate cele trei instituţii care activează în Palatul Administrativ şi-au dublat numărul de angajaţi.

A.B.;S.B.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor