Angajatii, chemati peste hotare

De Andreea Pintea
Angajatii, chemati peste hotare
ARAD. 86 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment pentru arădenii care doresc să muncească peste hotare. Slujbele au fost anunţate ca fiind vacante prin intermediul reţelei EURES – reţea europeană de ocupare, ce funcţionează ca departament în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad. Surprinzător, în acest moment, cele mai multe oferte sunt în zona ţărilor baltice şi a ţărilor nordice.

Se caută specialişti

Dacă la nivel local, angajatorii nu lansează foarte multe oferte pentru cei cu studii superioare, în afara graniţelor, străinii îi vizează în mod special pe specialiştii din cele mai diverse domenii. Dintre cele 9 ţări care şi-au anunţat intenţia de a angaja români, doar trei au disponibile mai mult de zece slujbe, iar ţările cu tradiţie în ceea ce priveşte migrarea forţei de muncă din România abia dacă anunţă unul sau două locuri de muncă.

Practic, Lituania este dispusă să încadreze 40 de persoane, toate însă în domeniul aeronautic – 30 de ingineri aeronave şi 10 mecanici în aviaţie.

Ceva mai diversă este oferta din Olanda. În cazul acesti ţări sunt 23 de slujbe vacante, mare parte pentru ingineri: inginer de proces – 5 posturi, inginer de proiect – 4 posturi, inginer mecanic – 4 posturi. Medicii sunt chemaţi să plece în Suedia, în timp ce în Finlanda se caută muncitori pentru agricultură – aceasta fiind singura ofertă pentru cei fără o calificare.

Printre alte ţări care au mai lansat oferte de angajare se numără: Malta, Polonia, Germania şi Norvegia.

Detalii la EURES

„Fiecare ofertă de muncă în străinătate are un anumit termen pentru aplicare, iar condiţiile şi modalitatea de înscriere la concurs sunt diferite. Pentru a putea afla detalii, arădenii interesaţi sunt îndrumaţi să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad – compartimentul EURES, sau să acceseze site-ul www.eures.anofm.ro”, a explicat directorul AJOFM Arad, Florin Farcaş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !