Angajatorii s-au conformat și au majorat salariul

De Andreea Pintea
2Comentarii
Angajatorii s-au conformat și au majorat salariul
99% dintre angajatorii verificați de ITM Arad s-au conformat modificărilor aduse Codului Fiscal și au majorat salariul brut.

În perioada aprilie-iunie 2018, inspectorii de muncă arădeni au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care angajatorii au aplicat prevederile legale privind modificarea salariului brut, în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, registrul general de evidență a salariaților și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată începând cu 1 ianuarie 2018. Controalele ITM Arad au scos la iveală faptul că, în procent de aproape 100%, angajatorii s-au conformat noilor reglementări.

„În urma controalelor desfășurate la un număr de 203 angajatori din județul Arad, verificați cu ocazia acestei campanii, s-a constatat că 99% dintre aceștia, respectiv 201 angajatori au respectat prevederile art. VII din OUG nr. 82/2017 în ceea ce privește negocierea colectivă pentru modificarea salariilor brute, în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat”, a declarat pentru Jurnal arădean/aradon.ro inspector șef ITM Arad, Ecaterina Isac.

De asemenea, ITM Arad a mai descoperit și că 184 de angajatori au respectat prevederile legale „în sensul că, orice modificare a drepturilor salariale care s-a produs de la data intrării în vigoare a OU.G. 82/2017 și până la data de 31 martie 2018, trebuia transmisă în REVISAL până la 31 martie 2018. Angajatorii care nu au respectat prevederile menționate anterior au reprezentat 9,4% din numărul total al angajatorilor controlați”.

În ceea ce privește stabilirea salariului de bază minim brut garantat în plată, doar 3 dintre angajatorii controlați de ITM nu au respectat prevederea din HG 846/2017.

208 sancțiuni

Pe de altă parte, deși angajatorii au respectat o bună parte din noile prevederi din Codul Fiscal, inspectorii muncii au identificat și alte neconformități în ceea ce privește prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă, astfel că au fost aplicat în total 208 sancțiuni, suma totală a amenzilor fiind de 209.100 lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor