ANI lovește la Gurahonț: primarul, declarat incompatibil

De Andreea Pintea
5Comentarii
ANI lovește la Gurahonț: primarul, declarat incompatibil
Agenția Națională de Integritate a dat o nouă lovitură administrațiilor locale, declarând incompatibili nu mai puțin de 10 aleși locali, de la primari, la viceprimari și consilieri locali. Printre ei este și primarul din Gurahonț.

O nou val de incompatibilități depistat de Agenția Națională de Integritate. 10 aleși locali din întreaga țară au fost declarați, din diverse motive, ca fiind în stare de incompatibilitate pe o anumită perioadă din mandat. Printre cazurile date publicității, marți, 24 iulie, se numără și cel al primarului din Gurahonț, Ana Lenuța Moțica.

2 ani în Consiliul de Administrație

Ce i se impută primarului din comuna arădeană Gurahonț? Ei bine, ANI spune că alesul local s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când a fost atât primar cât și membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț. „În perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț, județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, spune ANI în comunicatul de presă.

Contestă decizia

Contactată telefonic de Jurnal arădean/aradon.ro, primarul Ana Lenuța Moțica a declarat: „Voi contesta decizia în instanță. Am speranțe că voi câștiga. Știu că au mai fost cazuri în care, în cele din urmă, decizia ANI a fost infirmată de instanțele de judecată. Vom vedea ce va urma, dar adevărul va ieși la iveală. Eu am considerat că având meseria de dascăl, aș fi putut să vin în sprijinul comunității”.

Casetă: Ce spune articolul 87?

Iată care este textul articolului 87, cel care a fost invocat de ANI ca fiind încălcat de primarul din Gurahonț.„Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor