Anul 2018, cele mai mici sume de la CJA

De Alin Gherasim
Anul 2018, cele mai mici sume de la CJA
Consiliul Judeţean Arad anunţă că a alocat, în trei ani de zile, peste 63 de milioane de lei primăriilor din judeţ, cei mai puţini în 2018.

ARAD. Într-un comunicat de presă transmis de către Consiliul Judeţean Arad, reprezentanţii instituţiei se laudă cu banii daţi în trecut primăriilor din judeţ, dar se şi plâng şi arată cu degetul spre Guvern, după ce anul 2018 a fost cel mai sărac din acest punct de vedere. „În perioada 2016-2018, Consiliul Județean Arad a alocat peste 63 de milioane de lei primăriilor din județ, pentru sprijinirea proiectelor derulate de acestea. Alocațiile Consiliului Județean pentru primării vin în contextul în care bugetul județului Arad a suferit tăieri semnificative din partea Guvernului, cele mai drastice fiind în anul 2018.
Fondurile cu care Consiliul Județean ajută investițiile primăriilor din județ provin, în cea mai mare parte, din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale colectate la nivelul județului și parțial din TVA”, se arată în comunicatul CJA.
Defalcat pe ani, în 2016 Consiliul Judeţean a trimit 22,5 milioane de lei în teritoriu, în 2017 au fost pompate 24,5 milioane de lei în primării, iar în 2018 suma a scăzut considerabil, la 15,3 milioane de lei. „Ne-am concentrat pe sprijinirea comunităților mai mici, a celor cu bugete mai reduse. În măsura posibilităților noastre, contribuim anual, pentru a sprijini proiectele primăriilor din județul nostru. Dacă Guvernul nu ar fi tăiat din banii Consiliului Județean, contribuția noastră putea fi și mai consistentă pentru primării. Sprijinim proiecte importante pentru cetățeni, pe care unele primării nu ar putea să le realizeze fără noi. Din anul 2016 am repartizat peste 63 de milioane de lei, adică aproximativ 14 milioane de euro, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județ”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.
Potrivit comunicatului, Consiliul Județean a cofinanțat diverse lucrări edilitare, de la modernizări de străzi, drumuri comunale și amenajări de trotuare, la grădinițe, școli, cămine culturale sau sedii administrative, rețele de apă și canalizare, amenajări piețe etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !