Apa ajunge şi la Nadăş

De Alin Gherasim
1Comentariu
Apa ajunge şi la Nadăş
O investiţie de aproximativ patru milioane de euro va duce reţeaua de apă potabilă în satul Nadăş, din Tauţ.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cunoscut drept PNDL, finanţat de Guvern, este „mană cerească” pentru mulţi primari din judeţul Arad care nu dispun de fondurile necesare pentru investiţii ample. Un exemplu este şi cel al comunei Tauţ, acolo unde a fost câştigată finanţarea pentru extinderea reţelei de apă în satul Nadăş şi înfiinţarea reţelei de canalizare menajeră în Tauţ şi Nadăş. „În prezent, oamenii din Nadăş au apă de la fântânile proprii. Problema este că, în special pe timp de vară, debitul fântânilor scade şi de multe ori oamenii rămân fără apă”, a explicat Florin Lela, primarul comunei Tauţ. Însă acest proiect ar putea să elimine această problemă. Guvernul a alocat, pentru lucrările de extindere a reţelei de apă şi înfiinţarea canalizării în comuna Tauţ, suma de 17,1 milioane de lei, aproximativ patru milioane de euro. Din aceasta, 275.000 de lei au fost alocaţi pentru proiectare, iar restul, peste 16,8 milioane de lei, pentru lucrările propriu-zise.
Proiectul se află în faza de licitaţie, urmând ca, în perioada următoare, să se stabilească şi firma care va câştiga contractul. Potrivit anunţului de licitaţie, societatea care va oferi preţul cel mai scăzut va fi declarată câştigătoare.
Revenind la lucrările care vor fi efectuate în cadrul acestui proiect, reţeaua de apă potabilă pare a fi cea mai importantă componentă. Însă nici canalizarea nu este de neglijat. „Proiectul a fost gândit astfel încât, pe lângă reţelele propriu-zise, să fie efectuate şi racordurile şi branşamentele. Practic, ducem reţelele până la oameni în curte”, a declarat primarul din Tauţ.

Şi termene

Birocraţia a afectat, însă, cum face de fiecare dată, şi acest proiect. Contractul de finanţare dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Primăria Tauţ a fost semnat încă din februarie 2018. De atunci, au fost făcute demersurile pentru ca lucrarea să fie scoasă la licitaţie. Şi doar acum s-a reuşit acest lucru. În teorie, lucrările efective ar urma să înceapă în acest an. Termenul de finalizare este de doi ani de zile, fiind vorba despre o lucrare complexă. Aşadar, prin 2021, nădăşenii ar putea avea reţea de apă potabilă.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor