Apa, scumpită în două rânduri

13Comentarii
Apa, scumpită în două rânduri
ARAD – Consilierii judeţeni, puşi să aprobe majorarea preţurilor la apa potabilă în peste 80 de localităţi.

Consilierii judeţeni sunt chemaţi, în cursul acestei săptămâni, la o şedinţă ordinară urmând a lua, printre altele, şi decizia de scumpire a apei.

De menţionat, în majoritatea localităţilor din judeţ, apa se scumpeşte în primul rând, cu 3% – procentul fiind prevăzut în contractul de împrumut pe care l-a accesat Compania de Apă în urmă cu câţiva ani, iar mai apoi, cu alte 1,44 de procente – reprezentând indicele preţurilor de consum. „Preţurile la apa potabilă pentru municipiul Arad şi localităţile din judeţ unde SC Compania de Apă SA Arad este operator s-au ajustat atât cu creşterea în termeni reali de 3% prevăzută pentru anul 2010, cât şi cu indicele preţurilor de consum de 101,44% aferent perioadei 1 iunie 2009 – 30 noiembrie 2009 conform secţiunii 5.10 „Angajamente Financiare” lit.b din Amendamentul nr.3 la Contractul de Împrumut 894/2001 şi ale Contractului de Delegare de Gestiune a serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare nr.648/2009, aprobat de fiecare autoritate a administraţiei publice locale, componentă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Judeţul Arad”, se menţionează în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre. Preţul este acelaşi, însă, pentru toţi locuitorii din 89 de sate, comune, inclusiv municipiul Arad: se ajunge de la 2,63 lei cât se plătea pentru metrul cub de apă la o sumă de 2,75 lei pe metrul cub.

Doar 1,44%

Cea mai mică majorare va fi aplicată pentru apa industrială din Arad, canalizarea mecano-biologică în Arad, Vladimirescu, Moneasa şi canalizarea mecanică în Gurahonţ, care au fost doar ajustate cu indicele preţurillor de consum de 101,44%. Canalizarea în municipiu, Vladimirescu, Moneasa şi Ineu se scumpeşte cu doar 1,44%, ajungând de la 2,78 lei la 2,82 lei pe metrul cub.

JA – S.B.

Taguri: , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor