Apa, tratată cu bani europeni

De Alin Gherasim
10Comentarii
FOTO: Alin Gherasim
FOTO: Alin Gherasim
Compania de Apă a câştigat un proiect european prin care va îmbunătăţi trei staţii de epurare şi va construi una nouă.

Compania de Apă Arad ne-a obişnuit cu proiecte europene. Potrivit declaraţiilor conducerii societăţii, peste 100 de milioane de euro au fost atrase în ultimii ani de companie, bani care au fost investiţi în reţele de apă potabilă, canalizare şi staţii de pompare ori de epurare. Recent, CAA a câştigat încă un proiect european, de această dată pe programul transfrontalier Interreg RO-HU. Iar valoarea acestui proiect nu este deloc de neglijat: patru milioane de euro, dintre care trei milioane vor ajunge la Compania de Apă Arad, iar un milion la Compania de Apă Szeged. „Vorbim despre un proiect comun care îşi propune îmbunătăţirea calităţii apei râurilor Mureş şi Crişul Alb în patru puncte de măsurare, prin investiţii la patru staţii de epurare”, a anunţat Gheorghe Bănăţean, directorul general al CAA, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai fost prezenţi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, şi Vasile Borha, director operaţional al Companiei de Apă.

Patru în Arad

După cum spuneam, cele trei milioane de euro vor fi folosite pentru lucrări de modernizare la trei staţii de epurare existente deja în Arad, în timp ce o a patra staţie va fi construită de la zero. „Vor fi retehnologizate staţiile de epurare din Ineu şi din Arad, va fi modernizată staţia de epurare din Lipova şi va fi construită o staţie de epurare nouă în Gurahonţ”, a explicat Bănăţean. Întrebat dacă lucrările de la staţia de epurare din Arad vor rezolva o parte a mirosului groaznic care cuprinde cartiere întregi din oraşul nostru, directorul de la Apă a spus că „va reduce cantitatea şi umiditatea nămolului, deci va avea efect şi asupra acestei probleme”.

Mirosul, prin alt proiect

Gheorghe Bănăţean a mai precizat că problema mirosului pestilenţial va fi rezolvată prin alt proiect european. „Vom realiza o staţie de incinerare, care va combate problema mirosului, dar asta pe alt proiect european”, a anunţat Bănăţean.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor