Aparat de 60.000 de lei pentru Compartimentul Nefrologie al Spitalului Judeţean

De Diana Dutu
Aparat de 60.000 de lei pentru Compartimentul Nefrologie al Spitalului Judeţean
E vorba de un ultrasonograf performant, achiziţionat din fondurile Primăriei Municipiului Arad.

Compartimentul Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat cu un ultrasonograf performant cu doppler vascular portabil, cu arteriograf și cu un monitor/defibrilator. Valoarea aparatului se ridică la aproximativ 60.000 de lei, finanţarea fiind asigurată de Primăria Municipiului Arad.

„Aparatura permite investigarea la patul bolnavului atât a organelor abdominale, cât și a patului vascular periferic, fiind de mare valoare pentru creșterea performanței activității noastre. De asemenea, pentru pacientul critic nefrologic, este posibilă în aceste condiții intervenția promptă pentru resuscitarea/stabilizarea și monitorizarea în situații de risc vital iminent” – explică dr. Mircea Țăndrău, medic șef Compartimentul Nefrologie. De asemenea, el ţine să mulțumească conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și Primăriei Municipiului Arad pentru deschidere și pentru sprijinul acordat.

„Sănătatea a fost şi va rămâne o prioritate şi o responsabilitate pentru administraţia locală. Eforturile Primăriei, dublate de cele ale administraţiei judeţene, vor transforma cea mai mare unitate medicală din judeţul Arad în una dintre cele mai moderne şi mai performante din ţară” – opinează primarul Gheorghe Falcă.

Tot pentru Compartimentul Nefrologie, Primăria Municipiului Arad a alocat fonduri pentru achiziționarea unui sistem de evaluare rigiditate arterială, în valoare de 33.000 de lei.

5defibrilator-monitor-nefrologie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !